Quantcast
Channel: Truckstar
Viewing all 4497 articles
Browse latest View live

Nijhof-Wassink gaat voor LAG-tanktrailers

$
0
0

Nijhof-Wassink heeft 10 roestvrijstalen LAG-tankwagens aangeschaft. De trailers zijn een gebalanceerde  mix van uitrusting, leeggewicht en connectiviteit.

Deze tankers vervoeren zeer specifieke producten die een speciale behandeling vereisen. LAG werkte daarom de binnenzijde van de tank af in hoogglans. Dit verbetert de losmogelijkheden van kleverige producten. Johan Bakker, Fleet Manager bij Nijhof-Wassink licht de keuze voor deze opties toe: “De gevraagde opties counteren mogelijke slijt van dagelijks gebruik en moeten de werkefficiëntie verder verhogen.”

Nijhof-Wassink investeert enorm in digitaal vlootbeheer. Het doel is om de controle op de eigen voertuigen verder te verhogen. Dit kenmerkt ook de nieuwe LAG tankwagens. Ieder voertuig is voorzien van een communicatie-unit dat in onmiddellijke verbinding met het hoofdkwartier staat. Naast de locatie kan de leiding van het bedrijf ook de temperatuur in de verschillende vakken opvolgen dankzij de digitale thermometers die LAG op ieder afzonderlijk vak van de tankwagen heeft geplaatst. Dit is van cruciaal belang bij het transport van bepaalde types van producten.

Nijhof-Wassink en LAG werken ondertussen al meer dan 20 jaar samen. De samenwerking is verantwoordelijk voor een totaal van 1400 voertuigen en eindeloze kilometers op de Europese wegen.  Beide bedrijven zetten de samenwerking ook verder, want naast de aflevering van deze 10 RVS tankwagens, ontvangt Nijhof later dit jaar er nog 30 LAG bulkopleggers bovenop. Nijhof-Wassink wendt deze aankoop deels aan ter vervanging van oudere voertuigen en tevens als uitbreiding van de huidige vloot.

Het bericht Nijhof-Wassink gaat voor LAG-tanktrailers verscheen eerst op Truckstar.


Klassieker: zeldzame Zweed met Amerikaans tintje

$
0
0

De restauratie van een zeldzame Volvo G89 duurde bijna elf jaar. Toen stond er een Amerikaans ogende tandemasser op de dam die beter is dan nieuw.

Van de F89 en G89 werden in totaal ruim 21.000 stuks gemaakt, maar hiervan betrof nog geen tien procent het laatste type, zo’n 2000 stuks. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de eigenzinnige Volvo zo zeldzaam is in het oldtimercircuit. De waarschijnlijk enige G89 in Nederland is in handen van Aart van Doesburg uit Elst. Zijn zoon Gijsbert kocht de bijzondere truck elf jaar geleden van Leo Bol in Klazienaveen. De Gelderlanders zijn echte fans van het Zweedse merk.

Alles aan de truck ademt nostalgie en ziet er uit als nieuw.

Om aan de steeds striktere regelementen betreffende lengtes, aslasten en totaalgewicht te voldoen, grepen Volvo’s ingenieurs in 1970 bij de ontwikkeling van de G88 en G89 terug op het ‘Amerikaanse’ prototype uit de jaren ’60. Het nieuwe frontstuurmodel had een 30 centimeter verder naar voren geplaatste vooras. Hierdoor werd de wielbasis langer en stonden landen zoals Zweden, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika die een zogenaamde ‘brugformule’ hanteerden, een hoger totaalgewicht toe.

Het interieur werd geheel in oude stijl hersteld door een professionele bekleder. ,,Dat wilde ik gewoon tiptop hebben’’, zegt Aart. ,,De hardboard panelen in het dak, de deuren en achterwand heb ik zelf vernieuwd. De stoelen zijn door een vakman opnieuw bekleed. Precies zoals het er vroeger uitzag toen de Volvo uit de fabriek rolde.’’ Overal van binnen en van buiten zijn nostalgische details te ontwaren. Sommige zijn nagemaakt, anderen origineel.

Een prachtig interieur waar niets aan ontbreekt.

Hier zie je het project van de G89 in ontmantelingsfase.

Het hele verhaal over deze zeldzame Zweed lees je nu in Truckstar 10. Wil je geen verhaal missen? Word dan abonnee!

Het bericht Klassieker: zeldzame Zweed met Amerikaans tintje verscheen eerst op Truckstar.

Volvo VNR Electric gepresenteerd door Volvo Noord-Amerika

$
0
0

Volvo Trucks Noord-Amerika heeft een volledig elektrische vrachtwagen onthuld. De Volvo VNR Electric is onderdeel van een groot project dat elektrische trucks beschikbaar moet maken voor de commerciële markt.

Dit jaar wordt er op de weg getest en productie van de VNR Electric start in 2020. Volvo pompt 400 miljoen dollar (zo’n 360 miljoen euro) in de fabriek in New River Valley, Virginia. De eerste 23 elektrische Volvo’s worden ingezet in Zuid-Californië. Daar rijden ze routes tussen steden als Ontario, Chino en Fontana en het havengebied van Los Angeles. Het Amerikaanse transportbedrijf NFI Industries zal de eerste VNR’s in gebruik nemen.

accu's Volvo VNR Electric

De dieselversie van de VNR is Volvo’s succesnummer op de korte afstand. Een ‘regional haul truck’ kan prima elektrisch worden aangedreven, zegt Brett Pope, directeur van Volvo Noord Amerika. “Dat komt omdat ze op vaste routes rijden en zo gemakkelijk op vaste punten de accu’s kunnen opladen. depot voor opladen.”

Trucks op deze routes rijden zo’n 350 kilometer, dat past binnen het bereik van een elektrische vrachtwagen. Echter heeft Volvo nog niet bekendgemaakt wat de actieradius van de VNR Electric is. “We wachten eerst de tests van dit jaar af. Zo kunnen we zien hoe de vrachtwagen in de praktijk presteert.” Aldus Pope.

Stekker Volvo VNR Electric

De accu’s zitten gemonteerd aan het chassis. Monteurs kunnen de accu’s onderhouden zonder ze van de vrachtwagen. In ongeveer 30 minuten zijn de accu’s voor 50% opgeladen, en de accu’s compleet opladen duurt iets langer dan een uur. De Duitse fabrikant Akasol, die een fabriek in Detroit bouwt, zal de batterijpakketten gaan produceren.

Het bericht Volvo VNR Electric gepresenteerd door Volvo Noord-Amerika verscheen eerst op Truckstar.

Renault Trucks K voor Witlox

$
0
0

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft inmiddels twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8×6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan.

De trucks zijn inzetbaar voor onder andere wegenbouw, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center. De Renault Trucks K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

Renault Trucks K voor Witlox met chauffeur Alwin Ceelen_lowres

De 460 8×6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem plus autolaadkraan met knijper. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is uitermate geschikt voor zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Tevens bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

Het bericht Renault Trucks K voor Witlox verscheen eerst op Truckstar.

Kabinetsplan investeringsfonds hoopvol

$
0
0

Het kabinetsplan voor een fonds om onder meer te investeren in infrastructuur. Maar haast is geboden. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er in het fonds komt en of dat voldoende is om Nederland mobiel te houden meldt TLN.

​​​Het kabinet maakte tijdens Prinsjesdag in de Troonrede en Miljoenennota bekend dat het een investeringsfonds opricht. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er in dat fonds komt en wanneer dat geld precies beschikbaar komt. Dat maakt het kabinet begin 2020 duidelijk. Wel is al bekend dat het geld gereserveerd wordt voor kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur.​

Elisabeth Post van TLN

Elisabeth Post, voorzitter TLN

Eerste stap
“Hartstikke mooi dat het kabinet ziet dat we echt meer moeten doen aan onze infrastructuur, om Nederland mobiel te houden”, zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post. “En dat het bereid is daar geld voor beschikbaar te maken. Dit is een belangrijke  stap. Maar ik vind het wel jammer om te zien dat het plan nog niet concreet is. Ik had graag vandaag gehoord wanneer het fonds van start gaat en hoeveel geld er beschikbaar komt voor infrastructuur. Want om te voorkomen dat we met z’n allen vast komen te staan moet er echt op korte termijn veel gebeuren. We hebben elk jaar 3 miljard euro extra nodig voor infrastructuur, tot 2040, om precies te zijn.”

Het gaat dan om 3 miljard euro, bovenop het standaard budget dat er elk jaar is voor infrastructuur. Dat berekende de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van partijen in mobiliteit. Waaronder TLN, maar ook de ANWB, de NS, gemeentelijke OV-bedrijven en RAI Vereniging. In juni presenteerde die alliantie het Deltaplan 2030: hoog tijd voor mobiliteit, waarin de partijen uitleggen wat er precies nodig is.

Ook investeren in spoor en binnenvaart
Die miljard euro zou wat TLN en de andere partijen in de Mobiliteitsalliantie beslist niet alleen op moeten gaan aan uitbreiding en verbetering van de wegen in Nederland. “Nee, we moeten investeren in álle infrastructuur. Van wegen tot spoor en vaarwegen. Tussen steden, havens en industrieterreinen. Maar ook bínnen steden. Zowel in goederenvervoer als in personenvervoer.” Post: “Als we door investeringen in ander vervoer ruimte kunnen creëren op de wegen, kan iedereen lekker doorrijden. En dat scheelt onze leden en de hele BV Nederland geld.”

Het bericht Kabinetsplan investeringsfonds hoopvol verscheen eerst op Truckstar.

VVN en ANWB: Meer geld voor veiligheid ‘dodenwegen’

$
0
0

Provincies moeten in de buidel tasten om de provinciale wegen waarop veel ongelukken gebeuren, ook wel ‘dodenwegen’ genoemd, veiliger te maken. Veilig Verkeer Nederland (VVN) denkt aan een bijdrage van 3 miljoen euro per provincie, meldt De Telegraaf.

De meeste dodelijke ongelukken gebeuren op 80 kilometerwegen en gemeentelijke wegen, aldus de woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. “Jaarlijks harken de twaalf provincies samen zo’n 1,5 miljard euro aan belasting op auto’s bij elkaar. Dat is geld dat ze vrij kunnen besteden, maar wij vragen daar nu 2 procent van vrij te maken voor bevordering van de verkeersveiligheid.”

De ANWB steunt de oproep. “Hoewel slechts 6 procent van het totale wegennet te boek staat als provinciale weg, valt een vijfde deel van de dodelijke slachtoffers hier. Dat is een onacceptabel percentage waar aan gewerkt moet worden”,  zegt Markus van Tol. “En het is de verantwoordelijkheid van de provincie, dus het is logisch dat daar dan ook de actie vandaan moet komen.”

ongeluk n36 wegen

Probleem
Rob Stomphorst van VVN somt op hoe groot het probleem is: “Het afgelopen jaar kwamen in totaal 678 deelnemers om in het verkeer. Er raakten zo’n 22.000 mensen ernstig gewond. Dat waren er opnieuw veel meer dan een jaar eerder. In 2017 waren er 613 dodelijke slachtoffers te betreuren. Dus de noodzaak is overduidelijk.”

Inhalen
Met een breedte van gemiddeld 7,50 meter behoren onze N-wegen zelfs tot de smalste ter wereld. Dat maakt sommige wegen tot ‘dodenwegen’. Dat weet Patrick Rugebregt van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). “In de praktijk betekent dat rijstroken van 2,75 meter. Als dan twee vrachtwagens elkaar passeren hoef je niet vreemd op te kijken als er één in de berm belandt. Wij pleiten dan ook voor bredere wegen en het onmogelijk maken om in te halen. Dus niet met doorgetrokken strepen waar weggebruikers zich toch niet aan houden, maar fysieke rijbaanscheidingen.”

Het bericht VVN en ANWB: Meer geld voor veiligheid ‘dodenwegen’ verscheen eerst op Truckstar.

Actros ‘Gomes Rising Star Edition’ voor Arjan Eriks Transport

$
0
0

Sinds kort is Arjan Eriks Transport een Actros rijker. De vrachtwagen beschikt over een uitgebreid palet aan intelligente Mercedes-Benz systemen op het gebied van brandstofverbruik, veiligheid en maximale inzetbaarheid.

Mercedes-Benz truckdealer Gomes Noord-Holland heeft deze dertiende ster van het wagenpark geleverd. De aangeschafte Mercedes-Benz Actros 1863 LS is een speciaal actiemodel van Gomes Noord-Holland. Deze speciale Gomes Rising Star Edition springt direct in het oog door zijn champagne-kleurige metallic lak, waarmee het de enige truck in het wagenpark van Arjan Eriks Transport is zonder de kenmerkende groen-witte kleurstelling. De riante GigaSpace-cabine is van alle gemakken voorzien. “Onze chauffeurs zijn soms de hele week van huis voor transport door heel Europa”, vertelt directeur Arjan Eriks. “Wij vinden het belangrijk dat zij een comfortabele werkplek hebben, waar zij bovendien kunnen ontspannen.”

Arjan Eriks Transport is een internationaal transportbedrijf in bloemen en planten, met Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Zwitserland als belangrijke afzetgebieden. Het bedrijf uit het Noord-Hollandse Burgerbrug heeft 35 medewerkers en beschikt over een wagenpark met in totaal 30 trucks.

Het bericht Actros ‘Gomes Rising Star Edition’ voor Arjan Eriks Transport verscheen eerst op Truckstar.

Trucks op LNG bieden geen of weinig voordeel voor het milieu

$
0
0

Uit metingen van TNO blijkt dat rijden op LNG niet echt beter voor het milieu is, dat meldt NRC. Toch wordt het gebruik gestimuleerd.

Lood om oud ijzer. Of, van de regen in de drup. Zo kun je de overstap van dieseltrucks naar trucks op vloeibaar gas noemen. In ieder geval, als je de testresultaten van onderzoeksinstituut TNO goed bestudeert. Die staan in een recent rapport, dat lobbygroep Transport & Environment donderdag onder de aandacht brengt. De eerste conclusies na een paar tests: rijden op gas is nauwelijks zuiniger en zeker niet schoner dan op diesel.

Al jaren wordt LNG genoemd als een klimaatvriendelijker, stiller en schoner alternatief voor diesel. LNG is een ‘overgangsbrandstof’ in de richting van nulemissietransport, is het idee. De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van vloeibaar gas daarom met lage accijnzen en werkt aan een nieuwe ‘Stimuleringsregeling LNG’. Het aantal tankstations voor vloeibaar gas – nu 25 – moet fors worden uitgebreid. Vrachtwagenfabrikanten steken geld in de ontwikkeling van nieuwe modellen op LNG. Die verkopen ze onder het mom van een “schoon en duurzaam alternatief voor diesel” (Iveco), “goed voor het milieu” en “met kleinere ecologische voetafdruk” (Volvo), en “sterke CO2-reductie” en “sterk gereduceerde emissies” (Scania).

LNG statistieken

In de binnenstad is LNG zelfs viezer dan diesel.

In de praktijk blijken de voordelen van LNG ten opzichte van diesel tegen te vallen. Onder bepaalde omstandigheden, zoals rijden in de stad, zijn sommige LNG-trucks viezer dan vergelijkbare dieseltrucks. De verminderde CO2-uitstoot is ook marginaal – al verschilt dat sterk per motortechnologie. De truck van Volvo, die met een nieuwe technologie werkt, stoot aanmerkelijk minder CO2 uit.

Viezer dan diesel

Die conclusies zijn te halen uit twee rapporten van het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO en de onderliggende data. Het eerste TNO-rapport uit 2017 vergelijkt de uitstoot van twee nieuwe LNG-trucks, een Scania G340 en een Iveco Stralis, met de uitstoot van zes dieselvrachtwagens die al in 2013 zijn getest. Het tweede rapport, uit 2019, voegt nog een nieuwe dual-fuel Volvo FH420 op LNG (en een beetje diesel) aan de vergelijking toe.

De opzet van de test is klein, maar de resultaten zijn wel opvallend. Zo verschilt de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden – het spul waar het dieselschandaal om draait – niet significant tussen de diesel- en LNG-trucks. De bandbreedtes waarin de metingen vallen, overlappen elkaar grotendeels. In de stad zijn de LNG-voertuigen zelfs viezer dan de zes diesels gemiddeld. Ook de uitstoot van fijnstof is vergelijkbaar, of zelfs meer, bij vrachtwagens op gas. Het argument van fabrikanten dat LNG-trucks zoveel beter voor het milieu zijn, verliest daarmee aan kracht.

Voor de uitstoot van broeikasgas CO2 zijn de bevindingen gemengder. De uitstoot van de trucks van Iveco en Scania zijn hoogstens 10 procent lager. Die van Volvo, die met een op de dieselmotor lijkende technologie werkt, heeft wel een lagere uitstoot, zo’n 19 procent. Daarin is de uitstoot van het sterke broeikasgas methaan meegenomen.

Transport & Environment trekt harde conclusies in een studie die donderdag uitkomt op basis van de TNO-gegevens. LNG-trucks vervuilen de lucht tot wel vijf keer zoveel als dieseltrucks, schrijft de organisatie. De groep heeft daarvoor de dieseltruck die als schoonste uit de test kwam vergeleken met de vieste LNG-truck. Stef Cornelis van T&E vindt dat niet gek. “De diesels in de test zijn oude diesels uit 2013, die zijn inmiddels wellicht ook verbeterd. Het is fair om te kijken naar de beste diesel toen. En dan zie je: de eerste generatie Euro-VI-diesels zijn nog schoner dan de state-of-the-art LNG-voertuigen nu.”

LNG tankstation

Toekomstbeeld?

Over het gemengde beeld bij CO2-reductie zegt Cornelis: “Ja, één truck is echt zuiniger, maar de andere twee nauwelijks. En je moet ook kijken waar vloeibaar gas uit gewonnen wordt. De winning van gas in de VS met fracking is echt heel onzuinig. Onze stelling is: investeer hier niet in als je naar nul emissie wil.”

De resultaten roepen inderdaad de vraag op of grote investeringen in een LNG-infrastructuur wel de juiste route zijn naar klimaatneutraal vervoer.

CO2 reductie

De Europese Commissie stelde halverwege dit jaar vast dat trucks in Europa in 2025 15 procent minder CO2  moeten uitstoten ten opzichte van 2020, en in 2030 30 procent minder. De overstap naar LNG brengt truckfabrikanten een stap dichter bij die doelen, al blijft luchtvervuiling een probleem. In een Kamerbrief uit 2018 schrijft staatssecretaris Menno Snel (Financiën, D66) dat de “milieuvoordelen van LNG-trucks […] relatief beperkt zijn ten opzichte van Euro VI dieseltrucks”.

Maar nog belangrijker: is het doel dáárna – zwaar transport met nul CO2-uitstoot in 2050 – haalbaar met rijden op vloeibaar gas? Truckfabrikanten wijzen daarvoor naar de mogelijkheid van het gebruik van bio-LNG, maar onzeker is of daar op termijn genoeg van voorhanden zal zijn.

Wellicht is de route via rijden op waterstof of rijden op stroom eenvoudiger, schoner en sneller.

Het bericht Trucks op LNG bieden geen of weinig voordeel voor het milieu verscheen eerst op Truckstar.


Boerman kiest Scania vanwege laag en sterk chassis

$
0
0

De Boerman Groep uit Hardinxveld-Giessendam heeft voor het eerst twee Scania’s aangeschaft. De reden is dat Scania voor het zware combinatie kraan-voertuig dat Boerman in gedachte had, af-fabriek de beste technische specificaties kon bieden.

“Met dit voertuig willen wij ver én hoog kunnen hijsen,” vertelt hoofd technische dienst Marco Wigmans van Boerman Transport. Daarom keek men bij Boerman eigenlijk eerst naar de kraan die men wilde hebben en vervolgens naar het voertuig wat daar het beste onder zou passen. Het werden twee Palfinger-kranen van het type PK135.002TEC7. “Die zijn negen keer uitschuifbaar wat ons een hydraulisch bereik van 22 meter oplevert. Met een extra fly-jib erop en zes keer uitgeschoven komen we zelfs op 34.5 meter en hebben we nog 900 kilo hijsvermogen.”

“Daarvoor hadden we trekkers nodig die over een zo sterk en zo laag mogelijk chassis beschikken. Scania kwam daar met zijn rondom luchtgeveerde G500 8×2*6 heel goed mee uit de bus. Dat is een zeer wendbare configuratie met twee sturende assen, een trekas en een hefbare gestuurde naloopas. Maar minstens zo belangrijk was dat Scania die af-fabriek kan leveren met een chassis dat helemaal tot vooraan een innerliner heeft. Daarbij waren wij blij verrast over de chassishoogte,” zegt Marco.

“Wij hadden een schotelhoogte van 124 cm gespecificeerd en de Scania-dealer kwam terug met de mededeling dat zij hem op 118 cm konden leveren. Dat maakte de weg vrij voor hogere banden, 385/55 op de stuurassen en 315/70 op de achterassen. Dan heb je toch een betere loadindex dan met de 295/60-series waarop wij normaal rijden. We hebben nog gekeken of we in plaats van negen ton niet naar 10-tons voorassen konden. Maar op 385/55 banden heb je maximaal negen ton. Dat had dus geen zin.”

Scania Boerman

Boerman Transport is dé autolaadkraan-specialist. Een van de twee Scania’s wordt ingezet bij Boerman Transport. De tweede, verder identieke truck, gaat rijden in de Zwatra kleuren. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Boerman Groep.

Het bericht Boerman kiest Scania vanwege laag en sterk chassis verscheen eerst op Truckstar.

Iveco X-Way 10×4 kipper voor Den Dekker BV

$
0
0

Den Dekker BV heeft een Iveco X-Way 10×4 aangeschaft. De truck heeft een Iveco Trakker met 900.000 km vervangen.

Eigenaar Arie den Dekker is duidelijk: “De Trakker heeft het goed gedaan, daarover ben ik zeer tevreden.” Inmiddels beschikt hij drie weken over zijn X-Way. “De wagen biedt precies wat ik er van verwacht had: veel laadvermogen, lekker en rustig rijden en de auto is voorzien van alle moderne veiligheidssystemen.”

Iveco 10x4 met shovel

Adriaan Doorduin (sales engineer Iveco): “Het is natuurlijk fantastisch om samen te werken met een bedrijf dat al ruim veertig jaar klant is bij IVECO Schouten.” Daarnaast licht Adriaan toe dat het de eerste X-Way 10×4 kipper is die is afgeleverd bij een klant. “De vrachtwagen is erg licht en heeft geen naafreductie. Dit is voor een 10×4 kipper uitzonderlijk en draagt naast de gewichtsbesparing bij aan een beter brandstofverbruik. Een verdere gewichtsbesparing komt door het toepassen van de Hi-Tronix versnellingsbak en de 11 liter Cursor motor met 480 Pk. Deze motor heeft hetzelfde motorkoppel als de 13 liter Cursor motor met 510 Pk, maar is een stuk lichter en geeft bij deze toepassing tevens een behoorlijke brandstofbesparing.”

Het voertuig beschikt over een asfaltrem. Dit wil zeggen dat het voertuig door middel van een knop in de cabine constant een klein beetje remt als de wagen bij een asfaltmachine staat. Die machine duwt de wagen langzaam vooruit, maar hij rolt er niet van weg. Wat deze asfaltrem zo bijzonder maakt, is het feit dat remdruk instelbaar is door middel van een knop in de cabine. Dit systeem is door Iveco Schouten Almkerk ontwikkeld en ingebouwd.

Het bericht Iveco X-Way 10×4 kipper voor Den Dekker BV verscheen eerst op Truckstar.

Lichtgewicht Renaults met EML-configuratie

$
0
0

Om meer lading te kunnen vervoeren, heeft Van den Bosch Transporten uit het Brabantse Erp onlangs 49 lichtgewicht Renault Trucks T aangeschaft. Een deel van de trekkers is voorzien van een zogenaamde EML-configuratie: een midlift-as waardoor in bepaalde Europese landen een hogere laadcapaciteit kan worden gerealiseerd.

Door het toepassen van een zogenaamde EML-as kan een standaard truck meer laadcapaciteit krijgen,waardoor binnen bepaalde Europese landen met zes assen 44 ton mag worden vervoerd.

Door de extra midlift-as ontstaat een lichtgewicht drie-assige trekker met een GVW van 23.500 kg en een optimaal laadvermogen. Ook wordt door het toepassen van deze extra 4,5-tons as overbelading op de trekas voorkomen.

De 49 lichtgewicht Renault Trucks T voor Van den Bosch Transporten beschikken over een 460 pk sterke DTI 11-liter motor. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van vloeibare en droge bulkgoederen.

Het bericht Lichtgewicht Renaults met EML-configuratie verscheen eerst op Truckstar.

Nationaal: Boerenmeisje op de melktruck

$
0
0

Roodgelakte nagels, make-up. Boerenmeisje Sylvia Fikkert (20) is een niet alledaagse verschijning op een melktruck.

Sylvia doet haar richtingaanwijzer naar rechts en stuurt haar blauwe Volvo FH 460 naar een benzinepomp langs de snelweg. “Even een pakje sigaretten halen.” Ze stiefelt naar binnen en klimt een paar minuten later met een lach naar binnen. “Ik moest mijn ID-kaart wéér laten zien”, zegt ze. “Ik zei tegen de vrouw achter de kassa: je zag me toch komen aanrijden met een vrachtwagen? Dat had ze, maar ze wilde mijn leeftijd even controleren voor de zekerheid.”

Sylvia Fikkert

Melkmeisje of boerenmeisje, Sylvia is trots op haar achtergrond.

Sylvia wordt vaker jonger geschat. Vrienden grappen wel eens dat ze met haar 1,67 meter net boven het stuur uitkomt. Dat is wat overdreven. Haar vriend is supertrots dat ze op zo’n grote truck rijdt.

Witte goud
Ze rijdt het Lepelaarpad op, een smal boerenweggetje, en steekt haar truck met meegestuurde assen met speels gemak het terrein op van de eerste boer. Daarna ‘rolt’ ze de slang uit, koppelt die als een vermaard technicus aan een grote melktank en in rap tempo zuigt de slang het witte goud de tank in. Melk rijden doet ze drie weekenden per maand, vertelt ze tussendoor. “Op dinsdag, woensdag en donderdag werk ik in ons familiebedrijf. Ik doe de planning en leer op dit moment hoe de boekhouding werkt. Het transportgedeelte van het bedrijf overnemen. Mijn zwager neemt het loonwerk over”, zegt ze.

Melk pomp

In rap tempo zuigt de pomp het witte goud de tank in.

Met 33.000 liter melk in de tank rijdt Sylvia naar een zuivelfabriek in Gorinchem. Zo voelt ze de melk klotsen in de tank, zegt ze, als ze een afrit oprijdt. “Er zitten schotten in de tank. Zeker in bochten moet je uitkijken.” Even na achten rijden we het terrein op van de zuivelfabriek. Sylvia trekt een geel hesje aan en koppelt de slang aan om de melk te lossen. Sylvia houdt van de mannenwereld die de chauffeurswereld is. Mannen zijn recht voor hun raap, zegt ze. De meeste mannen zijn positief over vrouwen op vrachtwagens. Slechts een enkeling vindt het maar helemaal niks en durft dat ook te zeggen. Sylvia neemt het met een korrel zout.

Melk lossen in Gorinchem

Sylvia koppelt de slang aan en lost 33.000 liter melk in Gorinchem.

Het hele verhaal van Sylvia Fikkert en haar Volvo FH lees je in Truckstar 10. Wil je geen verhaal missen? Word dan abonnee!

Het bericht Nationaal: Boerenmeisje op de melktruck verscheen eerst op Truckstar.

Eerste Volvo Edition2 voor eigenrijder Joey Splithof

$
0
0

Een primeur voor eigenrijder Joey Splithof: hij rijdt als eerste in Nederland met de Volvo Edition2. De Volvo FH 500 4×2-trekker is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

De aanschaf van de zeer compleet uitgeruste truck valt voor Splithof samen met de start van zijn bedrijf Splithof Freight. Hij zag de Volvo Edition2 tijdens de presentatie op het Truckstar Festival. “Ik was meteen verkocht, vooral vanwege de bijzondere kleurstelling. Het matzwart met de blauwe accenten geeft deze truck een unieke uitstraling.”

Volvo FH Edition2

I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak

De Volvo Edition2 is de opvolger van de Performance Edition. Nieuw is onder meer de motor met Turbo Compound-technologie, die zorgt voor optimale brandstofefficiency. De focus van de Volvo Edition2 ligt echter niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend design, maar op de totale performance. De truck is voorzien van alle denkbare innovaties en opties voor een aangename leef- en werkomgeving. Splithof: “Neem de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak, waardoor het koppel geen moment wegvalt tijdens het schakelen. Daardoor rijdt de truck extreem soepel en merk je helemaal niet dat er geschakeld wordt!”

Chauffeur Joey Splithof

Onderhoudscontract
Splithof kijkt terug op een aangename kennismaking met Volvo Trucks en dealer Harbers Trucks. “Het viel me op hoe goed er werd meegedacht om tegemoet te komen aan mijn wensen en behoeften. Het is een genot om met deze truck te rijden, het ontbreekt mij werkelijk aan niets. Ik heb ook verzekeringen en een onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Trucks zodat ik daar geen omkijken naar heb en me volledig kan concentreren op mijn bedrijf.”

Na een aantal jaren als chauffeur in loondienst te hebben gewerkt, gaat Splithof nu als eigenrijder aan de slag. “Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken en nu is de tijd rijp om de stap te zetten. In eerste instantie ga ik voornamelijk geconditioneerd transport doen van levensmiddelen in Nederland en België in opdracht van het bedrijf waar ik eerst in loondienst was.”

Het bericht Eerste Volvo Edition2 voor eigenrijder Joey Splithof verscheen eerst op Truckstar.

Met elektrische trucks dagelijks naar centrum Amsterdam

$
0
0

Peeters Vervoercentrale verzorgt al ruim tien jaar, gedeeltelijk elektrisch, de mile-distributie in de binnenstad van Amsterdam. Inmiddels is deze service uitgebouwd tot een full-service dienstverlening met vijf elektrische trucks met laadklep. Deze trucks hebben een actieradius van ruim 230 kilometer. Daarmee is het bedrijf in staat om meerdere malen per dag een emissievrije rit van en naar het centrum van de stad uit te voeren.

laden peeters

Dit maakt dat ook steeds meer collega logistiek dienstverleners en verladers er voor kiezen om hun goederen bij het crossdockcentrum van Peeters Vervoercentrale af te leveren. Peeters Vervoercentrale is op de nieuwe crossdocklocatie 24 uur per dag geopend van zondagnacht tot zaterdagochtend. Binnen die tijdvakken kunnen goederen aangemeld, afgeleverd of opgehaald worden. Ook voor retourvrachten en bijvoorbeeld de afvoer van verpakkingsmateriaal en transportmiddelen zijn de elektrische voertuigen inzetbaar.

Elektrische auto Amsterdam

Gemeente Amsterdam streeft ernaar om in 2025 emissieloos goederen te bezorgen. Dat krijgt nu bij Peeters Vervoercentrale al een passende invulling met deze elektrische trucks. Dat zal zich de komende periode uitbreiden. De benodigde middelen en kennis zijn in ieder geval ruimschoot voor handen bij deze moderne en innovatieve logistiek dienstverlener.

Het bericht Met elektrische trucks dagelijks naar centrum Amsterdam verscheen eerst op Truckstar.

5 oktober: dag van cao Transport en Logistiek

$
0
0

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Transport en Logistiek komen er aan. Uit gesprekken en enquêtes onder vrachtwagenchauffeurs kwam naar voren dat de werkdruk te hoog is, de beloning te laag en het werk te zwaar om tot aan je pensioen vol te kunnen houden.

FNV wil hierover afspraken maken in de cao met de werkgevers. De onderhandelingen voor een nieuw cao staan op het punt van beginnen. FNV stelt dat het noodzakelijk is om de onderhandelaars te steunen.

Kom dus ook op zaterdag 5 oktober naar de dag van de cao en laat de werkgevers alvast weten dat het nu écht tijd is voor een betere basis. Meer informatie vind je op de site van FNV.

Het bericht 5 oktober: dag van cao Transport en Logistiek verscheen eerst op Truckstar.


Christian Wesselius staat in Internationale finale DAF Driver Challenge

$
0
0

Wordt de Nederlandse Chauffeur Christian Wesselius (van Dobbe Transport) chauffeur van het jaar? Dit weekend doet hij mee aan de DAF Driver Challenge.

De deelnemers gaan strijden om de felbegeerde titel: chauffeur van het jaar. Eerder wonnen zij de nationale DAF Driver Challenge finale. Een uitstekende chauffeur is een echte ambachtsman/vrouw en verhoogt de prestaties van een truck tot een maximum. De challenge zal bepalen welke vrachtwagenchauffeur de ultieme professional is.

Christian Wesselius

Christian Wesselius neemt deel aan de internationale finale van de DAF Drive Challenge.

Onderscheidende factor
De resultaten van alle 30 nationale tests werden verzameld om 18 finalisten te bepalen. Zij nemen deel aan de finale dit weekend. De finale vindt plaats op het indrukwekkende Goodyear Testterrein in Luxemburg.

Richard Zink, Directeur Marketing & Sales en Lid van de Raad van Bestuur bij DAF Trucks: “Reeds tientallen jaren produceren wij vrachtwagens die toonaangevend comfort bieden voor de bestuurder, een breed scala aan technologieën zijn ontworpen om chauffeurs dagelijks te ondersteunen. Desalniettemin is het de bestuurder die het ware potentieel van een voertuig eruit haalt.”

Meer informatie vind je op de website van DAF.

Het bericht Christian Wesselius staat in Internationale finale DAF Driver Challenge verscheen eerst op Truckstar.

Nationaal: Winkeldistributie met een blikvanger

$
0
0

Zo’n fraai opgebouwde Scania R 450 is natuurlijk mooi, maar in de dagelijkse winkeldistributie op z’n zachtst gezegd af en toe een uitdaging. Toch gaat chauffeur Joeri Geerts die graag aan.

Transportondernemer Roy Lansdaal moet een tevreden man zijn. Afgelopen Truckstar Festival stond zijn Scania R 450 te glimmen in de Mooiste Truck van Nederland straat. Uiteindelijk ging Roy, of eigenlijk zijn chauffeur Timmy Kuijpers, met de beker voor de tweede prijs in de categorie geconditioneerd vervoer naar huis. Naast die R 450 heeft Roy nòg een Scania R 450 maar dan een Next Gen. Die is ook helemaal opgebouwd maar deze was net te laat klaar voor opname in het Fotojaarboek 2019. Die trekker zou zomaar hoge ogen kunnen gooien in de Mooiste Truck van Nederland verkiezing volgend jaar.

Scania achterbumper

Er is veel aandacht besteed aan details.

Fraai span
Op een daarvan rijdt Joeri dus. Die is net 23 en heeft nu al zo’n fraai span. “Tja, dat vind ik zelf ook wel bijzonder maar Roy is daar heel makkelijk in. We zijn al jaren bevriend en toen Roy in 2017 voor zichzelf begon, heeft hij mij daar meteen bij gevraagd. Ik werkte toen bij een sportschool, maar dat beviel niet zo. Eigenlijk wilde ik altijd al chauffeur worden. Net als mijn vader en mijn broer. Dankzij Roy is dat ook gelukt”, stelt Joeri tevreden vast. “Ik rij winkeldistributie, dat doen alle vier auto’s van Roy trouwens. Dat bevalt me prima.”

Scania R450 bij SPAR winkel

Bi het laatste adres is de manoeuvreerruimte niet overbemeten.

Stuurmanskunst 
Stop drie is een Spar in Bennebroek waar we zowaar voor de deur kunnen parkeren. De eigenaar blijkt een vrachtwagenliefhebber en kan de fraaie Scania beslist waarderen. Even verderop in Heemstede is er ook nauwelijks ruimte voor zo’n grote vrachtwagen, maar ook hier stuurt de jonge chauffeur de combinatie precies waar hij hem hebben wil. Een vader op het naastgelegen schoolplein slaat het bewonderend gade. Hier gaan de laatste volle karren eruit en kan het retour richting Waalwijk.

Lege trailer

Joeri geniet echt van dit werk in de winkeldistributie.

Meer fraaie foto’s en het volledige ritverslag van Joeri Geerts en zijn Scania lees je in Truckstar 10. Wil je geen verhaal missen? Word dan abonnee!

 

Het bericht Nationaal: Winkeldistributie met een blikvanger verscheen eerst op Truckstar.

17 keer DAF voor Wetron Weert

$
0
0

Wetron Transport & Logistics en TransMission Weert heeft onlangs zes DAF LF 260 en elf DAF XF 480 trucks besteld. De trucks van de nieuwe order zijn recent door Allers Bedrijfswagens B.V. afgeleverd.

 “Het gaat om vervanging van oudere trucks en om uitbreiding van het wagenpark”, zegt Fleet Manager Mike Geurts. “De LF is met name voor de activiteiten bij TransMission Weert. Dit bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van de Wetron groep. TransMission is gespecialiseerd in distributie van kleinere zendingen, waarvoor de LF uitermate geschikt is vanwege zijn compacte afmetingen en wendbaarheid. We hebben gekozen voor de LF 260 19-tons uitvoering. Daarmee zit de laadvloer op gelijke hoogte met onze docks. Ook oogt deze truck net wat robuuster, dan zijn lichtere varianten.”

DAF LF en XF

De XF is bij Wetron met name voor het ‘grotere’ werk. “Vorig jaar hebben we al een aantal XF-trucks aangeschaft. De chauffeurs zijn erg tevreden en wij ook. Het brandstofverbruik is zeer goed. Een reden voor ons om ook voor dit jaar weer een aantal nieuwe DAF’s in te zetten. Het totale wagenpark bestaat uit zo’n 110 trekkende eenheden waarvan 75 trucks voor Wetron, en 20 trucks en 15 busjes bij TransMission Weert.”

Wetron Trein

Intermodaal
Naast het traditionele wegtransport is Wetron specialist in intermodaal vervoer. Het bedrijf heeft een eigen treindienst, die vijf dagen per week pendelt tussen de regio’s Venlo en Milaan. “Op de wagons passen de laadeenheden die we op onze vrachtauto’s vervoeren. Voor het transport van en naar Venlo hebben we een 40 tal vrachtwagens rijden en evenzoveel in de regio Milaan om goederen aan- en af te voeren van en naar onze klanten.”

Het bericht 17 keer DAF voor Wetron Weert verscheen eerst op Truckstar.

Wegtransport steeds schoner

$
0
0
Van elke 100 ritten die Nederlandse vrachtauto’s in de eerste helft van 2019 maakten, werden er 58 gereden door voertuigen met Euro 6-motoren. Naarmate de ritten langer zijn, neemt het gebruik van deze voertuigen toe. Bij drie kwart van de ritten van 300 kilometer of meer zijn vrachtwagens met een Euro 6-motoren ingezet.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Sinds de introductie van de Euro 6-milieuklasse in 2013 neemt het gebruik hiervan elk kwartaal met gemiddeld 2,2 procentpunt toe. Euro 6-motoren stoten 97 procent minder stikstof uit dan motoren uit de Euro 1-klasse. Ten opzichte van motoren uit de Euro 5-klasse is de uitstoot van stikstof door Euro 6-motoren verder teruggebracht van 2 gram naar 0,4 gram per kilometer. De uitstoot van fijnstof is bij Euro 6-motoren de helft van de uitstoot bij Euro 4 en Euro 5-motoren.Tabel

Hoe langer de rit, hoe meer Euro 6-motoren

In het eerste deel 2019 werd niet meer dan 9 procent van alle ritten met vrachtauto’s gedaan met motoren tot en met Euro 4. In 2013 was dit aandeel nog 42 procent. Naarmate de ritafstand toeneemt, neemt het gebruik van een vrachtauto met een motor in de milieuklasse 0 tot en met 4 af. In de eerste helft van 2019 werd ruim 15 procent van de ritten tot en met 10 kilometer door voertuigen uit deze milieuklassen gemaakt. Bij ritafstanden van meer dan 300 kilometer was dit 3 procent. Bij deze afstand werd in bijna drie kwart van de ritten een vrachtauto met een Euro 6-motor ingezet.

VrachtautorittenMinder tol met schone motor

In het internationale wegvervoer vanuit en naar Nederland kwam 95 procent van alle ritten voor rekening van vrachtauto’s met een Euro 5- of Euro 6-motor. Deze voertuigen zijn schoner in gebruik en worden in het buitenland minder zwaar aangeslagen bij tolheffingen. In Duitsland betaalt je bijvoorbeeld voor een vrachtauto met een Euro 6-motor ruim 20 procent minder tol dan voor een vrachtauto met een Euro 3-motor.

Meeste internationale ritten van en naar buurlanden

Nederlandse vrachtauto’s rijden bij internationale ritten het vaakst vanuit en naar Duitsland en België. Van alle internationale ritten die Nederlandse vrachtauto’s in de eerste helft van dit jaar maakten, had 88 procent een van deze beide landen als herkomst of bestemming. Het aandeel van Euro 6-vrachtauto’s bij deze ritten was 68 procent. Bijvoorbeeld bij het vervoer van en naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland en Italië. Bij ritten vanuit en naar deze landen was het aandeel van vrachtauto’s met een Euro 6-motor 76 procent.

TLN heeft nog wat extra cijfers bij het CBS opgevraagd. Zij hebben de cijfers uitgesplitst tussen beroepsgoederenvervoerders en eigen vervoerders. Wat blijkt: beroepsgoederenvervoerders hebben nog een veel groter aandeel Euro 6 dan de eigen vervoerders.  Eigen vervoerders, zoals winkelbedrijven met eigen vrachtauto’s, gebruiken voor 42,7 procent van de ritten Euro 6-vrachtauto’s. Beroepsgoederenvervoerders halen met hun aandeel van 62,7 procent het gemiddelde dus flink omhoog. Omdat beroepsvervoerders meer ritten maken en ook meer kilometers afleggen dan eigen vervoerders wordt dat effect versterkt.​

Tabel TLN

Bron: CBS en TLN.

Het bericht Wegtransport steeds schoner verscheen eerst op Truckstar.

Truckstars Throwback Thursday: Speciaaltransport met Kandt BV

$
0
0

In de Truckstar Zwaar & Speciaal Transport Special (2018) schreven we over de MAN TGX V8 van Kandt Funderingstechniek. Zij brengen de zwaarste machines naar de krapste locaties. De nieuwe Broshuis dieplader laat in Noord-Holland zien wat hij kan.

In plaats van de een oude, drieassige jeepdolly met vijfassige dieplader, wilde Kandt een nog beter bestuurbare combinatie hebben. De zwaarste kraan, het ding weegt zo’n 100 ton, moest er mee vervoerd kunnen worden. En wat meer is: waar andere grotere bouwmachines deels gedemonteerd worden voor het transport met meerdere kleinere auto’s (ballast bijvoorbeeld, of de giek), wilde Kandt alles in één keer kunnen transporteren. Zo kan de machine na het lossen direct aan de gang. Neem het maken van funderingen van portalen bij de snelweg. Als de weg ’s nachts gedeeltelijk afgesloten is, kan de machine na het lossen meteen aan het werk en dat bespaart kostbare tijd. Om de boel nog wat moelijker te maken, Wilde hij dat er voor de trailer een vierassige trekker zou komen te staan. Want als er voor de grote dieplader geen werk is, kan die heel goed worden ingezet met een semi-dieplader.

MAN TGX met Broshuis dieplader

Dankzij de meesturende jeepdolly loopt de dieplader mooi in het spoor van de trekker.

Talloze rotondes
Inmiddels is Jeroen Bootsma gewend aan zijn nieuwe trailer achter de MAN TGX met 680 pk sterke V8-motor. Er staat een rit naar Noord-Holland op het programma. Op de trailer staat de door Kandt zelfgebouwde KSC 875. Deze machine met driedelige giek zal in het weekend een planken damwand rond station Den Helder Zuid installeren. Vanwege het treingewicht van 160 ton is er een bijzondere route uitgestippeld. We gaan vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel via de ring van Amsterdam de A7 op om er bij Middenmeer weer af te gaan. Dan rijden we via de N242 en N241 langs Schagen om daar de N9 richting Den Helder te nemen. Op die weg krijg je goed in de gaten hoeveel rotondes er zijn. Vooral op de N241 naar Schagen: daar is bij iedere kruising of afslag zo’n hindernis aangelegd.

MAN TGX op rotonde

Op de talloze rotondes in Noord-Holland toont de stuurbare jeepdolly wat hij waard is.

Meer naar links
Voorop rijdt begeleider Maarten; hij geeft aan waar eventueel lantaarnpalen of borden in de weg kunnen staan. De meesturende jeepdolly doet waar hij voor gemaakt is. Behoedzaam stuurt Jeroen de MAN naar het midden van de rotonde. Als hij de bocht wil maken, trekken de assen van de dolly het draaipunt verder naar links waardoor er meer ruimte ontstaat aan de rechterkant van de dieplader. Achteraan is het wel even uitkijken voor de uitzwaai. “Laat maar lopen, laat maar lopen”, klinkt het vanuit de begeleidingsbus van Dennis van den Bos. Ook bij het verlaten van de rotonde stuurt de dolly zover uit, dat de trailer mooi in het spoor meeloopt.

Straatje keren

Jeroen draait de combinatie eerst om, zodat hij achteruit naar de bouwplaats kan.

Straatje keren
Na zo’n anderhalf uur binnendoor rijden zijn we vlakbij het station. Jeroen bekijkt eerst de situatie. Draaien op de kleine parkeerplaats of eerst lossen en dan achteruit terug? Even eerder is er nog een kruising met T-splitsing waar Jeroen vooruit in kan draaien. Vervolgens kan hij vanaf de hand weer terug om zo achteruit de laatste bocht langs het station te nemen. Langzaam stuurt Jeroen de achterkant van de trailer door de bocht tot hij vastloopt op de paaltjes. Met de afstandsbediening in de hand stapt hij uit om de trailerassen op te pompen. Inmiddels heeft ook de uitvoerder ons gezien. Hij gebaart naar de machinist van de mobiele kraan dat die wat rijplaten op de stoep moet leggen. Zo krijgt hij aan de achterkant van de trailer nog wat meer ruimte.

Machine lossen

Via de zijkant verlaat de KSC 875 de dieplader.

Via de zijkant
Jeroen haalt de combinatie weer iets naar voren om nog eens de bocht in te sturen. Het diepladerbed gaat precies over de paaltjes heen en aan de achterkant pakken de laatste tweeassen de rijplaten mee. Ongeduldige fietsers schieten er aan alle kanten voorbij – ondanks de aanwijzingen van de begeleiders.

Achteruit rijdend bereikt de trailer tenslotte de ingang van het bouwterrein. Iedereen komt in actie. Kettingen worden losgemaakt, de oprijschotten komen tevoorschijn en terwijl Jeroen het diepbed op de grond laat zakken, komt de machine in beweging. “De nek kan wel van de dieplader af, maar eigenlijk los en laad ik alle machines via de zijkant”, zegt Jeroen. Hij zegt de machinist eerst de rechter rups te bewegen, iets achteruit te rijden en dezelfde handeling vooruit nogmaals te verrichten. Nu komt de machine dwars te staan en kan hij van de trailer hobbelen.

Wil je meer zwaar- en speciaaltransport verhalen lezen? Dat kan in onze special! Of word abonnee en mis niets.

Het bericht Truckstars Throwback Thursday: Speciaaltransport met Kandt BV verscheen eerst op Truckstar.

Viewing all 4497 articles
Browse latest View live