Quantcast
Channel: Truckstar
Viewing all 4581 articles
Browse latest View live

Wesseling bestelt nieuwe Volvo’s FM en FL

$
0
0

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs nieuwe Volvo’s FM aangeschaft. Naast FM-trekkers 4×2 en bakwagens 6×2 in Globetrotter-uitvoering bestelde Wesseling ook Volvo FL-bakwagens. De voertuigen worden ingezet in de regionale en stedelijke distributie en met name voor ‘dedicated’ transport. Volvo Group Truck Center uit Rijnsburg zal de trucks in het voorjaar van 2021 leveren.

De trucks voor het transportbedrijf zijn voornamelijk FM-trekkers 4×2 met 380 pk-motor en een aantal bakwagens 6×2 met een 430 pk-motor. Allemaal in Globetrotter-uitvoering. De Volvo’s FL worden geleverd in 16-tons uitvoering met ergonomische dagcabine en 250 pk-motor met I-Sync versnellingsbak.

De voertuigen worden ingezet in de regionale en stedelijke distributie en bij klanten van Wesseling Logistics die dedicated transport vragen. “Zij  kunnen daarmee beschikken over ‘eigen vrachtwagens’ die het bedrijfsimago versterken zonder de lasten van het beheer ervan; dat gedeelte pakken wij op”, aldus Marcel Wesseling, Algemeen Directeur bij Wesseling Logistics. De uitstekende ervaringen met eerder geleverde voertuigen en de goede samenwerking met het aftersales-team van Volvo Group Truck Center B.V. in Rijnsburg gaven de doorslag om wederom voor levering van de nieuwe Volvo-trucks te kiezen. De nieuwe Volvo’s worden in het voorjaar van 2021 geleverd

Al 72 jaar partners

Wesseling Logistics & Warehousing is een modern, middelgroot familiebedrijf met bijna honderdvijftien jaar ervaring. Het familiebedrijf en Volvo Trucks werken al meer dan 72 jaar samen als businesspartners. De kernwaarden van beide bedrijven komen overeen. “Bovendien sluit het innovatieve karakter van Volvo Trucks perfect aan bij onze transportbehoefte en onze medewerkers die dag en nacht onderweg zijn om de beste prestaties neer te zetten voor de onderneming”, besluit Wesseling.

wesseling

Van links naar rechts; Wilfred van Wattum (Commercieel Directeur) Sander Voogt (Accountmanger Volvo Group Truck Center) Marcel Wesseling (Algemeen Directeur).

Het bericht Wesseling bestelt nieuwe Volvo’s FM en FL verscheen eerst op Truckstar.


Zes klassiekers uit 40 jaar Truckstar: snuiven aan vroeger

$
0
0

In dit jubileumjaar bladeren we geregeld door oude jaargangen van Truckstar. Als vanzelf ontstaat het idee om enkele vrachtwagens van weleer bij elkaar te halen om even de sfeer van vroeger op te snuiven. Het resultaat? Een prachtige rij met klassiekers.

Er blijken in Nederland heel wat liefhebbers te zijn die een klassieke truck in bezit hebben. Even rondbellen levert een mooi rijtje op van zes zwoegers van vier decennia geleden op. We vragen hun eigenaren om op een zonnige zaterdag naar Amersfoort te komen voor een mooie reportage.

Je vindt dit verhaal in Truckstar jubileumeditie 11.

Als alle zes auto’s zijn gearriveerd, ziet het er op het parkeerterrein uit alsof we veertig jaar terug in de tijd zijn. Het is zo gaaf om hier auto’s te zien staan die vroeger echt gemeengoed waren op de Europese wegen. Dat geldt wellicht in mindere mate voor de Ford Transcontinental, maar daarvan reden er stiekem toch nog best wel wat in ons land. Bovendien werd de truck in Amsterdam gebouwd en dat alleen al maakt dat hij hier niet mag ontbreken. Natuurlijk is de line-up van vandaag een selectie, maar wel met de belangrijkste spelers van destijds.

Bekijk hieronder de video.

We vragen hun eigenaren om op een zonnige zaterdag met hun klassiekers naar Amersfoort te komen voor een mooie reportage. Als alle zes auto’s zijn gearriveerd, ziet het er op het parkeerterrein uit alsof we veertig jaar terug in de tijd zijn. Op een rij: DAF FT3300, MAN F8 19.321, Scania LB141S V8, Ford Transcontinental 4435, Mercedes-Benz 1936 en een Volvo F12

DAF FT3300 MAN F8 19.321 Scania LB141S V8 Ford Transcontinental 4435 Mercedes-Benz 1936 Volvo F12

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Word dan abonnee en ontvang Truckstar automatisch bij je thuis!

Het bericht Zes klassiekers uit 40 jaar Truckstar: snuiven aan vroeger verscheen eerst op Truckstar.

Beurskens neemt Iveco’s S-Way op LNG in gebruik

$
0
0

Peter Cruisbergh en Pascal Coppers zijn Iveco-ambassadeurs pur sang en hebben als chauffeur van Beurskens Allround Cargo onlangs twee Iveco S-Way NP’s in ontvangst genomen. Een jaar na de komst van de eerste LNG-trucks zet het bedrijf uit Tegelen de vergroening van haar wagenpark kracht bij door de komst van twee S-Way’s op LNG.

Als duizendpoot is Beurskens een allround transportbedrijf dat 24-uurs service biedt aan klanten uit Nederland, België en het Ruhrgebied. De Iveco’s met 460 pk gaan voornamelijk ritten rijden op en neer naar Zwitserland. Hierdoor maakt het optimaal gebruik van het MAUT-voordeel en de stimuleringsregeling voor LNG. Financieel levert dit in Nederland een compensatie op van 18,7 Eurocent per kilogram LNG. In Duitsland scheelt dit tevens tot 18,7 Eurocent per kilometer, waardoor Beurskens Allround Cargo haar business case voor de aanschaf van de nieuwe trucks eenvoudig rond kon maken.

Every day more green kilometers
Beurskens Allround Cargo maakt op basis van hun slogan ‘Every day more green kilometers’ een bewuste keuze door de LNG-trucks aan te schaffen. De twee nieuwelingen zijn Piek gecertificeerd, omdat deze een maximale geluidsemissie hebben van nog geen 71 dB(A) in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs op iedere gewenste bestemming laden- en lossen.

Mede door de goede samenwerking tussen Jack Beurskens (Beurskens Allround Cargo), Bert Mingels (Sales Area Manager Iveco Nederland) en Wim Bisschop (Verkoper bij Charles Feijts Bedrijfswagens) gaat Beurskens Allround Cargo meer groene kilometers maken op de internationale wegen. Bovendien is Jack Beurskens zeer te spreken over het lage brandstofverbruik bij de Iveco’s en de goede service vanuit Iveco Nederland en Charles Feijts Bedrijfswagens.

Opvallende S-Way’s

De twee IVECO S-WAY’s zijn gehuld in de nieuwe huisstijl van Beurskens Allround Cargo. Het bedrijf heeft gekozen voor een nieuwe belettering en belijning bij deze trucks. Daardoor moet het groene karakter van de trucks nog sterker te zien zijn. De vrachtwagens zijn volledig uitgedost met een lichtbak, verstralers in de gespoten zonneklep en vijf toplichtjes op het dak. Daarnaast zijn de nieuwe trucks uitgerust met onder andere Hi-Cruise Predictive Shifting. Met behulp van GPS schakelt het voertuig proactief op basis van geografische informatie. Hierdoor rijdt deze altijd in de meest optimale versnelling en kan het brandstofverbruik, met name in heuvel- en bergachtig gebied, gereduceerd worden.

beurskens

Bovendien heeft het transportbedrijf gekozen voor full-LED koplampen, mistlampen met hoekverlichting en een luchthoorn die is geïntegreerd achter de grill. De punt-op-de-i is gezet door de grille en de spiegels in kleur mee te spuiten, waardoor het geheel er fraai uitziet.

Blikvangers

Als ervaringsdeskundige bij Beurskens Allround Cargo vertelt Peter Cruisbergh enthousiast over de twee aanwinsten van zijn werkgever. “We beschikken over een nóg breder zichtveld en de S-Way is nog stiller dan de Stralis. De trucks zijn échte blikvangers op de weg.”

In november 2019 hadden wij de eer om als eerste in Nederland een rit met de nieuwe S-Way te maken. Deze Truckstar Rijdt ‘m Zelf deden we in opdracht van Beurskens Allround Cargo.

iveco s-way

Het bericht Beurskens neemt Iveco’s S-Way op LNG in gebruik verscheen eerst op Truckstar.

5 tot 10 euro duurder: dit kosten verkeersboetes in 2021

$
0
0

Zoals ieder jaar stijgt de hoogte van bekeuringen. Onlangs presenteerde Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de hoogte van de verkeersboetes en snelheidsboetes in 2021 aan de Eerste en Tweede Kamer. De overheid spreekt zelf van een inflatiecorrectie van ongeveer 1,6 procent, wat in de praktijk inhoudt dat de meeste bekeuringen vijf tot tien euro duurder worden. Hieronder vind je alle bedragen op een rij. 

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er geen ingrijpende veranderingen ten opzichte van vorig jaar. De boetebedragen gaan in 2021 met zo’n 1,6 procent omhoog; vorig jaar bedroeg de stijging nog 2,7 procent.

Verkeersboetes onder de honderd euro worden afgerond op een veelvoud van 5 euro. Is de boete echter hoger dan honderd euro? Dan wordt het boetebedrag afgerond op een veelvoud van tien euro, met uitzondering van de snelheidsboetes.

Belangrijkste verkeersboetes in 2021

  • Telefoon vasthouden – 250 euro
  • Geen autogordel dragen – 150 euro
  • Door rood rijden – 250 euro
  • Stilstaan bij groen verkeerslicht – 150 euro
  • Niet stoppen bij brug of spoorovergang – 250 euro
  • Onnodig geluid veroorzaken – 400 euro
  • Rechts inhalen – 250 euro
  • Onnodig linksrijden – 150 euro
  • Kruispunt blokkeren – 250 euro
  • Afslaan zonder richtingaanwijzer – 100 euro
  • Dubbel parkeren – 100 euro
  • Gehandicaptenparkeerplek onnodig bezetten – 400 euro
  • Vluchtstrook gebruiken zonder noodzaak – 250 euro
  • Geen voorrang verlenen waar nodig – 250 euro
  • Geen zichtbaar kenteken – 150 euro

LEES OOK: TVM keert 10 miljoen euro uit aan haar klanten

Snelheidsovertredingen (binnen de bebouwde kom)

Het eerste bedrag dat genoemd wordt, betreft de hoogte van de bekeuring onder normale omstandigheden. Het tweede bedrag betreft de hoogte van de boete als je je in een 30-kilometerzone bevindt of als er sprake is van wegwerkzaamheden. Staat er geen bedrag? Dan wordt de hoogte van de bekeuring bepaald door de officier van justitie.

  • met 4 km/u    29 – 48
  • met 5 km/u    35 – 57
  • met 6 km/u    43 – 66
  • met 7 km/u    50 – 77
  • met 8 km/u    57 – 88
  • met 9 km/u    65 – 100
  • met 10 km/u    74 – 110
  • met 11 km/u    100 – 139
  • met 12 km/u    108 – 150
  • met 13 km/u    120 – 164
  • met 14 km/u    129 – 177
  • met 15 km/u    139 – 191
  • met 16 km/u    149 – 204
  • met 17 km/u    160 – 219
  • met 18 km/u    173 – 233
  • met 19 km/u    184 – 249
  • met 20 km/u    197 – 265
  • met 21 km/u    211 – 282
  • met 22 km/u    224 – 298
  • met 23 km/u    239 – 315
  • met 24 km/u    251 – 333
  • met 25 km/u    267 – 352
  • met 26 km/u    282 – 373
  • met 27 km/u    300 – 393
  • met 28 km/u    314 – 412
  • met 29 km/u    330 – 430
  • met 30 km/u    346

LEES OOK: Wegrestaurant Malden houdt petitie: ook na 21:00 uur eten

Snelheidsovertredingen (buiten de bebouwde kom)

Ook nu geldt dat het eerste bedrag dat genoemd wordt de hoogte van de bekeuring onder normale omstandigheden betreft. Het tweede bedrag betreft de hoogte van de boete als er sprake is van wegwerkzaamheden. Staat er geen bedrag? Dan wordt de hoogte van de bekeuring bepaald door de officier van justitie.

  • met 4 km/u    25 – 39
  • met 5 km/u    32 – 47
  • met 6 km/u    39 – 56
  • met 7 km/u    46 – 65
  • met 8 km/u    52 – 75
  • met 9 km/u    61 – 83
  • met 10 km/u   69 – 93
  • met 11 km/u    94 – 117
  • met 12 km/u    104 – 130
  • met 13 km/u    114 – 142
  • met 14 km/u    123 – 153
  • met 15 km/u    133 – 165
  • met 16 km/u    142 – 179
  • met 17 km/u    152 – 193
  • met 18 km/u    162 – 206
  • met 19 km/u    176 – 220
  • met 20 km/u    188 – 233
  • met 21 km/u    200 – 249
  • met 22 km/u    212 – 265
  • met 23 km/u    224 – 280
  • met 24 km/u    239 – 295
  • met 25 km/u    252 – 313
  • met 26 km/u    267 – 330
  • met 27 km/u    280 – 346
  • met 28 km/u    295 – 365
  • met 29 km/u    313 – 383
  • met 30 km/u    329

LEES OOK: Politie met touringcar op de A15: ruim 200 bekeuringen

Snelheidsovertredingen op de snelweg

Wederom geldt dat het eerste bedrag dat genoemd wordt de hoogte van de bekeuring onder normale omstandigheden betreft. Het tweede bedrag betreft de hoogte van de boete als er sprake is van wegwerkzaamheden. Staat er geen bedrag? Dan wordt de hoogte van de bekeuring bepaald door de officier van justitie.

  • met 1 km/u    12
  • met 2 km/u    16
  • met 3 km/u    22
  • met 4 km/u    25 – 33
  • met 5 km/u    31 – 41
  • met 6 km/u    38 – 51
  • met 7 km/u    44 – 61
  • met 8 km/u    51 – 70
  • met 9 km/u    58 – 80
  • met 10 km/u    65 – 89
  • met 11 km/u    89 – 115
  • met 12 km/u    97 – 126
  • met 13 km/u    105 – 137
  • met 14 km/u    114 – 148
  • met 15 km/u    123 – 158
  • met 16 km/u    132 – 179
  • met 17 km/u    143 – 184
  • met 18 km/u    155 – 197
  • met 19 km/u    165 – 211
  • met 20 km/u    177 – 224
  • met 21 km/u    189 – 239
  • met 22 km/u    200 – 252
  • met 23 km/u    212 – 267
  • met 24 km/u    224 – 282
  • met 25 km/u    235 – 300
  • met 26 km/u    249 – 315
  • met 27 km/u    261 – 331
  • met 28 km/u    271 – 349
  • met 29 km/u    286 – 365
  • met 30 km/u    302 – 383
  • met 31 km/u    316
  • met 32 km/u    331
  • met 33 km/u    346
  • met 34 km/u    362
  • met 35 km/u    378
  • met 36 km/u    394
  • met 37 km/u    411
  • met 38 km/u    427
  • met 39 km/u    435

Het bericht 5 tot 10 euro duurder: dit kosten verkeersboetes in 2021 verscheen eerst op Truckstar.

Truckstar Jaarkalender 2021 cadeau bij jaarabonnement

Hyundai brengt Xcient Fuel Cell naar Nederland

$
0
0

Hyundai heeft de eerste zeven exemplaren van zijn Xcient Fuel Cell-truck afgeleverd aan klanten in Zwitserland. De vrachtwagen van Hyundai is ’s werelds eerste zware vrachtauto met brandstofcel. Dit jaar worden er in totaal vijftig afgeleverd. Hyundai wil de afzet van brandstofceltrucks verder uitbreiden naar Nederland, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk.

“De aflevering van deze trucks is nog maar het begin van de doorbraak van waterstof”, aldus In Cheol Lee, Executive Vice President en Head Commercial Vehicle Division van Hyundai Motor. “We zijn van plan om ook de Noord-Amerikaanse en Chinese vrachtwagenmarkt te betreden. We willen wereldwijd het gebruik van waterstof als schone energiedrager stimuleren. Want waterstof biedt eindeloos veel mogelijkheden.”

Hyundai Xcient

In Zwitserland is de Xcient al bij verschillende klanten afgeleverd.

Productiecapaciteit

De productiecapaciteit groeit in 2021 naar 2.000 stuks per jaar voor de Europese, Noord-Amerikaanse en Chinese vrachtwagenmarkt. Daar neemt de vraag naar schone mobiliteit sterk toe. Daarmee is een investering van 1,3 miljard dollar gemoeid. Deze is aanvullend op de eerder aangekondigde investering in de ontwikkeling van een waterstof-ecosysteem. Voor de verdere ontwikkeling werkt Hyundai met diverse partijen samen op het gebied van productie van waterstof, tankstations, service en onderhoud in zowel Noord-Amerika als China. In deze expansieplannen speelt de XCIENT Fuel Cell-truck een belangrijke rol.

Waterstoftankstations

In Zwitserland is inmiddels een robuust waterstofecosysteem opgebouwd om de ondernemers die de zware waterstoftrucks gebruiken, te ondersteunen. Intussen zijn er ruim honderd waterstoftankstations in het land. Deze zijn ook in gebruik door personenauto’s met brandstofcel. Hyundai wil ook andere partijen interesseren om deel te nemen in het waterstof-ecosysteem. Op basis van het succes in Zwitserland wil Hyundai – met partnerbedrijven – het systeem uitrollen in Nederland, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk.

De Hyundai Xcient wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 350 kW en een dubbele brandstofcel van in totaal 190 kW. De zeven waterstoftanks hebben een totale capaciteit van 32 kg, wat zorgt voor een actieradius van 400 km* – een perfecte balans tussen de behoeften van gebruikers en de mogelijkheden van de Zwitserse infrastructuur. Waterstof tanken kost slechts 8 tot 20 minuten.

Actieradius

Hyundai werkt de komende jaren aan een nieuwe versie van de waterstoftruck met een specifiek brandstofcelplatform en twee brandstofcellen, elk met een vermogen van 200 kW. Met 4×2-trucks, 6×4-trucks en 4×2-trekkers dekt het nieuwe model een groot deel van de Europese markt voor zware vrachtwagens. De 4×2-trekker met een treingewicht (GCW, Gross Combination Weight) van 44 ton heeft een actieradius van 1.000 kilometer. Deze vrachtwagens zullen een grote impact op de markt hebben als het aankomt op de vervanging van dieselvrachtwagens.

hyundai xcient hyundai xcient

Het bericht Hyundai brengt Xcient Fuel Cell naar Nederland verscheen eerst op Truckstar.

Video: Throwback Truckstar Festival 2001

$
0
0

Truckstars Throwback Thursday! Ditmaal belanden we bij het Truckstar Festival van 2001. In dat jaar is het laatste weekend van juli inmiddels vaste prik. Hieronder vind je het officiële videoverslag van het Truckstar Festival 2001.

In 2001 is het laatste weekend van juli inmiddels vaste prik. Dit is hét weekend om met elkaar en onze trucks een groot feest te vieren op het TT Circuit in Assen. Ook vaste prik tijdens het weekend is een flinke verkoelende bui. Dit jaar valt op de vrijdag voor het Festival. Het gevolg: diepe plassen op Assen. Daardoor loopt het opstellen van de konvooien flinke vertraging op, omdat op hele stukken rond het circuit niet kan worden geparkeerd. Gelukkig wordt er flink hulp geboden door de aanwezige bergers, waardoor uiteindelijk alles toch weer goed komt.

Overigens is het de rest van het weekend zoals vanouds weer bloedheet. Het transporterladen en – lossen vindt dit jaar voor het laatst plaats en de deelnemers lijken dan ook alle reserves te hebben verloren. Roy van Hulten wint met zijn bloemenauto de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Geniet van het officiële videoverslag van het Truckstar Festival 2001!

Truckstar Festival 2001 Truckstar Festival 2001 Truckstar Festival 2001 Truckstar Festival 2001

Het bericht Video: Throwback Truckstar Festival 2001 verscheen eerst op Truckstar.

Bijtanken: Al 40 jaar gelukkig

$
0
0

Eind jaren zeventig ging ik met regelmaat met mijn stiefvader op pad met de vrachtwagen. Los van de schoolvakanties gebeurde het wel dat hij vanaf de pomp met de vaste telefoon naar huis belde en ik als een gek naar de snelweg rende om bij hem in te stappen. Dan reed hij de afrit af en sprong ik razendsnel op de bijrijdersstoel. Zo vertoefde ik menig uurtje in de cabine en zag ik het Nederlandse landschap aan mij voorbijtrekken.

De lading bestond steevast uit dikke bouwmachines, waaronder een Menck M 500, destijds een enorme machine. Van begrenzers was geen sprake. De MAN liep dik over de honderd kilometer per uur en de rijtijden werden lekker ouderwets bijgehouden op de schijf. Veiligheid bestond uit het steevast niet dragen van de gordel (als die al aanwezig was) en alle moderne systemen, zoals ACC, ESP, LDW en dergelijke, waren nog niet bedacht. Koffie werd er gedronken bij het chauffeurscafé en als ik het me goed herinner, was het tweede bakkie voor de heren chauffeurs gratis. Ik hoef je niet te vertellen hoe het chauffeursvak in de afgelopen veertig jaar is veranderd. Zoals het Klein Orkest ooit cynisch zong: „Er is in die tijd veel bereikt.” Veel dingen zijn inderdaad een verbetering gebleken en vroeger was zeker niet alles beter. Toch lijken het vrije gevoel en de romantiek rondom het vak wel een beetje verdwenen.

Dat laatste blijkt in de praktijk echter wel mee te vallen. Wij hebben onze lezers – weliswaar vlak voor het coronatijdperk – gevraagd om een uitgebreide enquête in te vullen. Hoe staat het nu met het chauffeursvak en ben je nog wel gelukkig met het werk? Uit de resultaten blijkt dat het chauffeursgeluk enorm hoog scoort. Chauffeurs zijn bovenmatig gelukkig met hun werk en ‘het geluk’ blijkt in de afgelopen jaren zelfs iets toegenomen. Wellicht komt dit ook omdat een meerderheid aangeeft dat het chauffeur zijn een ‘way of life’ is. Er valt van alles op af te dingen, maar ik denk dat het chauffeursvak met recht een beroep is om trots op te zijn.

Trots zijn wij van Truckstar om daar al veertig jaar deel van uit te mogen maken. Wie had ooit kunnen bedenken dat het geesteskind van een stel enthousiastelingen zou uitgroeien tot een prachtig merk voor en door chauffeurs. Ook wij hebben ons met regelmaat moeten aanpassen aan de moderne tijden. Wat is gebleven, zijn de toewijding en passie van de medewerkers. Wij doen het met veel plezier en liefde. Ik weet zeker dat het ‘Truckstar-geluk’ onder de collega’s ook enorm hoog scoort. Eigenlijk is het, met dank aan onze lezers, voor ons ook een ‘way of life’.

Freek Mulder
Hoofdredacteur Truckstar

Handtekening Freek Mulder

Het bericht Bijtanken: Al 40 jaar gelukkig verscheen eerst op Truckstar.


Stoere S-Way de weg op voor Red Rose Transport

$
0
0

“Ik heb nog nooit zo’n comfortabele wagen gehad als deze Iveco!” Ewout Voigt heeft namens Red Rose Transport gekozen voor een 6×2 trekker met een gestuurde hefbare voorloopas. De truck die de naam ‘Roos’ heeft gekregen is prachtig aangekleed, waardoor deze indruk maakt op de weg.

Er zit een bijzonder familieverhaal verbonden aan de Iveco S-Way van Red Rose Transport. Zo zijn er enkele details verwerkt aan de linker- en rechterzijde van de cabine. Boven de A-stijl staat de Italiaanse tekst ‘Nonostante tutto’, de betekenis hiervan is dat er na regen zonneschijn komt. Ewout, zijn vrouw en dochter zijn enorm trots op hun nieuwe truck, omdat ze na een fysiek en emotioneel zware tijd samen iets moois hebben bereikt door de komst van de nieuwe vrachtwagen. Ewout: “Deze heeft al de bijnaam ‘Roos’ gekregen. Een rode roos staat symbool voor het leven van ons gezin, waardoor deze een mooie plek heeft gekregen op de truck. Vandaar ook de naam: Red Rose Transport.”

Krachtpatser

Tijdens een demorit leerde Ewout de S-Way kennen. Vanaf de eerste minuut was hij verbaasd over de kracht van de 11 liter motor. Ewout: “Je komt niks te kort met dit type motor met 480 pk, waardoor je moeiteloos iedere berg of heuvel kunt beklimmen. Voor deze Iveco is iedere transportactiviteit een ‘appeltje-eitje’.” Door de ruime aanwezigheid van paardenkrachten kan hij zijn nieuwe truck voornamelijk inzetten voor het zware transport tot 50 ton. Hij heeft verder specifiek gekozen voor een 6×2 trekker met een gestuurde voorloopas, enkellucht banden en een lucht geveerde vooras & cabine.

Mede door het uiterlijk van de Iveco S-Way, de motor die zich reeds heeft bewezen en de mogelijkheden qua opties, heeft hij voor de Italiaan gekozen. Ewout: “Mijn beeldvorming ging al snel rollen toen ik de truck voor het eerst zag. Daarnaast wilde ik graag een statement maken door een stoere truck op de weg zetten. Ik heb louter lovende woorden mogen ontvangen van collega chauffeurs. Velen van hen steken onderweg een duim naar mij op om te laten weten dat zij onder de indruk zijn van mijn truck. Ik heb ook veel verzoeken gekregen of zij mogen plaatsnemen achter het stuur om even te kijken in de cabine.”

Droomtruck

Ewout Voigt werkt als eigen rijder onder de naam Red Rose Transport en biedt een breed spectrum aan. Hij licht dit toe: “Ik wilde graag een truck op de weg zetten die in alle takken van transport ingezet kan worden. De Iveco heb ik daarom helemaal naar wens opgebouwd, zodat ik een dieplader, koeltrailer, walking floor trailer of een container kan koppelen aan mijn truck. Alles is mogelijk!”

“Ik heb mijn droomtruck gevonden waar niets aan ontbreekt! Hij is al prachtig van zichzelf en het totaal plaatje klopt, waardoor het een logisch vervolg was om deze aan te schaffen”, aldus Ewout. Met passie, liefde en emotie is de truck volledig gecustomized. Voorzien van een under-bar onder de bumper, een roofbar en LED-verstralers op het dak waar tevens twee luchthoorns in verwerkt zitten. Van de koplampen en mistlampen tot alle overige lampen, de truck is volledig LED uitgerust. Bovendien heeft hij ervoor gekozen om de trekker compleet te laten spuiten, inclusief de grille, spiegels en de beide dieseltanks. Dat doet de truck goed, wat ons betreft.

Veilig op weg

Voor Ewout is het belangrijk om veilig en comfortabel zijn werk te kunnen doen. Daarom heeft hij een slangenrek laten plaatsen achter de cabine, zodat hij geen hinder heeft van loshangende slangen. Bovendien heeft hij aan de voorzijde en de zijkanten van de cabine een camerasysteem laten plaatsen, zodat hij niet meer beschikt over een dode hoek. Verder is de truck voorzien van diverse rijassistentiesystemen, zoals: Hi-Cruise Predictive Shifting, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning System en Active Braking.

Red Rose Transport Red Rose Transport

Het bericht Stoere S-Way de weg op voor Red Rose Transport verscheen eerst op Truckstar.

DAF XF is nieuw pronkstuk voor Gebr. Geelhoed

$
0
0

Bij transportbedrijf Gebr. Geelhoed B.V uit Middelharnis is truckstyling tot ware kunst verheven. Het nieuwste pronkstuk in de vloot is ongetwijfeld de recent afgeleverde DAF XF 480 FT met Super Space Cab. Uiterlijk en interieur zijn werkelijk uniek. Tot in het kleinste detail is aan deze hoogst fraaie creatie gewerkt. Nieuwdorp Truckstyling uit Hansweert, Cotac Rotterdam, Special Interior uit Dronten en Elenbaas uit Poortvliet (spuitwerk) hebben hieraan bijgedragen samen met DAF Dealer Truckland in Rotterdam-Zuid.

“De DAF XF is aan de buitenkant en van binnen compleet aangepakt”, vertelt Lars Geelhoed enthousiast. “Met roestvrijstalen uitlaatpijpen, bumpers, zijskirts en traanplaat-afdekkingen is een unieke DAF gebouwd. Achter de cabine is een plaat gemaakt met daarop ons bedrijfslogo. Peter Evers van Kimmae uit Nijmegen heeft de airbrush op de plaat gezet.” Kijken naar deze creatie is met recht een lust voor het oog en een ontdekkingsreis voor een ieder die fan is van truckstyling. “En dat zijn wij inderdaad”, zegt Geelhoed. “Vrijwel geen enkele truck is bij ons standaard. Styling is onderdeel van de bedrijfscultuur. Het is onze eigen visie op materiaal. Daarmee en met de kwaliteit van de chauffeurs willen wij ons onderscheiden.”

Gecapitonneerd leer

Andere in het oog springende zaken zijn de grote bullbar voor op de cabine, de staande uitlaten, de lichtbakken bovenop de cabine met de naam Geelhoed eronder, de schijnwerpers achter de bullbar en de twee sets met achtvoudige achterlichten. Het interieur is zo mogelijk nog imposanter door de lederen bekleding in speciale bruine tinten. Ook het dashboard is met leer afgewerkt. De chauffeur ziet boven zich een deels met gecapitonneerd leer bedekt cabinedak en weet zich op het bed in de Super Space Cab eveneens omringd door deze fraaie, luxe aankleding. In de DAF is een hoogwaardige audio-installatie aangebracht met speakers in de portieren, boven in het dak en extra woofers boven het bed. De akoestiek in het interieur laat de geluidskwaliteit volledig tot zijn recht komen. Het interieur is in lijn met de aankleding en uitrusting van alle gemakken voorzien.

Goede ervaringen met DAF

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V. heeft een eigen vloot van 19 trekkers, waarvan inmiddels vijf van het merk DAF. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) en food gerelateerde producten door heel Europa. De trucks leggen lange afstanden af. Het bedrijf wil dat zijn chauffeurs rijden met een vrachtauto waarop ze trots zijn. Dat verklaart de aandacht voor de styling.

Geelhoed: “Met DAF hebben we erg goede ervaringen, zowel met de XF’s van de eerste Euro 6-generatie als met die van de nieuwste tweede Euro 6-generatie. Ook het brandstofverbruik is prima. Eigenlijk komen de voertuigen alleen bij Truckland in Rotterdam-Zuid voor jaarlijks onderhoud. Het contact met de mensen van Truckland is prima. DAF en Hans Wijnmalen van Truckland hebben ons geadviseerd met de aanschaf van deze DAF.”

Geelhoed Geelhoed

Het bericht DAF XF is nieuw pronkstuk voor Gebr. Geelhoed verscheen eerst op Truckstar.

Nu verkrijgbaar: Truckstar MAN TGX Special

$
0
0

De nieuwe MAN-truck werd in het najaar van 2019 aangekondigd als ‘the most digitized truck ever’. Toen vervolgens op 10 februari 2020 in Bilbao de nieuwe MAN Truck Generation werd onthuld, konden we dat eindelijk zelf ervaren. Nu ligt er een bijzondere uitgave van Truckstar voor je klaar, namelijk: de Truckstar MAN TGX Special (deze is bij Truckstar 11 bijgevoegd).

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe MAN Truck Generation is goed geluisterd naar de wensen en de eisen vanuit de branche. Meer dan 700 (!) chauffeurs en ondernemers uit diverse marktsegmenten zijn namelijk nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe MAN-truck. Maar liefst 167.000 uur is besteed aan het ontwerp van deze truck.

Het interieur verrast met een volledig nieuw ontworpen luxueuze werkruimte met een volledig nieuwe cabine met digitale cockpit. Kortom, het is een volledig nieuwe truck, zowel van binnen als van buiten. Dat laatste zal je wellicht verbazen, maar als je de nieuwe truck in het echt ziet, dat valt het zeker wel op.

Reden genoeg om in samenwerking met MAN Nederland een MAN TGX Special te maken. Deze special is maar liefst 32 pagina’s dik en staat boordevol MAN nieuws;

  • Truckstar Rijdt ‘m Zelf: met de nieuwe TGX naar Zuid-Duitsland
  • Belangrijkste conclusies van de Truckstar MAN TGX-praktijktest
  • Alles over de historie van MAN
  • Techniek van de TG3-motoren
  • Het design van de nieuwe MAN
  • Blik in de toekomst: MAN eTGM
  • Ondernemers aan het woord over hun keuze voor MAN

Abonnees krijgen deze special automatisch bij ons jubileumnummer Truckstar 11. Wil je deze special ook thuis ontvangen? Koop dan Truckstar 11 voor €5,25 en ontvang de MAN TGX Special gratis. Bestel hem hier. Veel leesplezier gewenst namens Truckstar en MAN Nederland!

 

Het bericht Nu verkrijgbaar: Truckstar MAN TGX Special verscheen eerst op Truckstar.

DAF lanceert ‘DAF Connect App’ om rijgedrag te optimaliseren

$
0
0

Om chauffeurs te helpen de efficiency van hun truck te verbeteren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verlagen, lanceert DAF Trucks de ‘DAF Connect App’ die het rijgedrag van de chauffeur kan optimaliseren via diens mobiele telefoon. Ook biedt diezelfde app planners, fleetowners en chauffeurs de mogelijkheid om met elkaar over bijvoorbeeld de actuele rit te communiceren én deze communicatie vervolgens centraal op te slaan.

De meeste trucks die bij DAF van de band komen, zijn uitgerust met het fleet management platform DAF Connect. Dit systeem geeft wagenparkbeheerders en planners via een online portal real-time inzicht in de prestaties van hun voertuigen en logistieke processen. De geïntegreerde Eco SCORE Card maakt bovendien inzichtelijk hoe efficiënt chauffeurs rijden.

DAF Connect App

Met de nieuwe DAF Connect App breidt DAF zijn dienstverlening van het fleet management platform verder uit. De in Google Play en Apple App Store beschikbare app is rechtstreeks gekoppeld aan de Eco SCORE CARD en geeft aan wat de chauffeur kan doen om nog zuiniger te rijden. Minder bruusk gasgeven en eerder beginnen met uitrollen, bijvoorbeeld. Of beter anticiperen op het verkeer. Maar ook het gebruik van de cruise control wordt inzichtelijk gemaakt, net als het stationair laten draaien van de motor. Dat alles is te zien in een helder dashboard, dat de chauffeur meteen tips geeft hoe hij of zij nog efficiënter kan omgaan met de truck.

Brandstof besparen

Jorg Wijnands, Manager Marketing bij DAF Connect: “Een chauffeur die weet hoe je zo efficiënt mogelijk rijdt, kan op jaarbasis duizenden euro’s besparen. We zien dan ook dat een groeiend aantal DAF-klanten hun chauffeurs een extra beloning geeft als ze volgens de Eco SCORE Card zuinig rijden. Met de DAF Connect App kan de chauffeur zijn of haar prestaties van de afgelopen 24 uur bekijken. Maar ook een analyse laten maken van de afgelopen week, maand, het kwartaal of zelf het afgelopen jaar. Aangezien de app gekoppeld is aan de bestuurderskaart, neemt de chauffeur de eigen prestaties altijd mee. Ongeacht in welke DAF truck hij of zij rijdt – zelfs als de chauffeur meerdere werkgevers heeft.”

Communicatie

Een ander onderdeel van de DAF Connect App is de mogelijkheid voor planners en fleetowners om met de chauffeur via het DAF Connect platform te communiceren over bijvoorbeeld planningen, de route en aanverwante logistieke zaken. Chauffeurs ontvangen de vragen op het scherm van hun telefoon en kunnen deze met een simpele druk op de knop beantwoorden. De communicatie tussen de chauffeur en zijn of haar homebase wordt vervolgens centraal opgeslagen. Daardoor kan ook na een dienstwissel een nieuwe groep planners bijvoorbeeld reeds gemaakte afspraken teruglezen.

Jorg Wijnands: “De DAF Connect App is een goed voorbeeld van DAF’s streven om de DAF Connect steeds weer verder uit te bouwen met toepassingen die er voor zowel de transporteur als chauffeur écht toe doen.”

DAF Connect App

De nieuwe DAF Connect App coacht chauffeurs onder meer op hun brandstofverbruik.

Het bericht DAF lanceert ‘DAF Connect App’ om rijgedrag te optimaliseren verscheen eerst op Truckstar.

Vrachtwagens bekogeld tussen Lille en Parijs

$
0
0

Meerdere chauffeurs hebben ons laten weten dat er verschillende Nederlandse vrachtwagens zijn bekogeld op de Franse A1 ter hoogte van afslag Roye, tussen Lille en Parijs. Vanaf de viaducten daar ter plaatse worden zandzakken naar beneden gegooid om doelbewust passerende vrachtwagens te raken en beschadigen.

Gelukkig zijn er tot op heden nog geen gewonden gevallen.

Vrachtwagenchauffeur Danny van Dijk rijdt voor De Wit uit Hillegom en deelt zijn verhaal op Facebook. “Allemaal even opgelet, de afgelopen weken zijn er tussen Lille en Parijs een paar debielen actief die het leuk vinden om troep vanaf het viaduct te gooien. Ik heb het zelf drie weken geleden ervaren op een zondagavond rond 23 uur ter hoogte van afslag Roye. Zat lekker te sturen in het pikdonker en opeens een bizarre klap op mijn cabine. De binnenkant kwam deels los, kasten sprongen open en het plafond klapte naar beneden.”

Op advies van zijn werkgever reed hij door naar een bemand tankstation om daar de politie te bellen en de schade nader te inspecteren. Later is een truck van Vreugdenhil ten prooi gevallen aan eenzelfde incident. Op de foto’s is te zien dat de oranje zandzak door de voorruit op het bed van de chauffeur terecht is gekomen. Stel je voor dat dit object de chauffeur of bijrijder raakt…

Van Dijk doet een emotionele oproep: “Let op ter hoogte van de afrit Roye aan beiden kanten. Laten we allemaal oogje in het zeil houden en deze idioten proberen te stoppen. Rij voorzichtig allemaal.”

Vooralsnog is bij ons niet duidelijk of meer chauffeurs dit hebben meegemaakt tussen Lille en Parijs. Desalniettemin is het noodzaak om op te letten in Frankrijk… We hopen dat de politie snel actie onderneemt en er niet nog meer trucks worden bekogeld.

bekogeld bekogeld bekogeld bekogeld

Het bericht Vrachtwagens bekogeld tussen Lille en Parijs verscheen eerst op Truckstar.

Nieuwe DAF (met Renault trekjes?) wederom gespot

$
0
0

Er duiken al langer foto’s op van zwaar ingepakte trucks rondom Eindhoven, nu hebben we echter recente beelden ontvangen van Truckstar-lezer Robert Grefte. Hij zag deze gecamoufleerde DAF rijden op de A1 tussen Bathmen en Holten.

Door al dat extra plastic is er nog helemaal niets te zien van het uiterlijk van de nieuwe cabine die momenteel voor de nieuwe XF wordt ontwikkeld. Dat DAF bezig is met een opvolger, lijkt logisch. De huidige XF gaat namelijk in feite al mee vanaf halverwege jaren 80 toen de eerste 95 verscheen. Natuurlijk is de cabine in de loop der jaren bij de tijd gehouden met steeds betere interieurmaterialen, de nieuwste technieken en accessoires en de laatste veiligheidssystemen. En nog steeds behoort de XF SuperSpaceCab tot een van de ruimste cabines op de markt. Dat zijn voor het nieuwe ontwerp grote schoenen om te vullen.

Wat opvalt is dat dit model anders is ingepakt dan dat we zagen op eerdere spionagefoto’s. Zo lijkt het spatbord rondom het voorwiel wel wat weg te hebben van de huidige Renault T High en de spiegels lijken afkomstig van een MAN TGX. Echter weten ze ook in Eindhoven dat zodra ze met testtrucks de weg op gaan deze worden gespot. Daarom zullen ze er alles aan doen om het uiteindelijke model te verhullen.

gecamoufleerde DAF

Het spatbord lijkt wat Renault trekjes te hebben.

Er is ook nu weer genoeg voer voor speculatie. Want gaat de nieuwe reeks niet alleen de XF opvolgen, maar ook de CF? Ofwel gaat DAF over op een modulair bouwsysteem als we ook bij andere fabrikanten als Scania en Volvo zien? Het antwoord op die vragen laat, zo gokken wij, nog minimaal een jaar op zich wachten. Wellicht is DAF de eerste fabrikant die een cabine bouwt die voldoet aan de nieuwe aerodynamische normen.

nieuwe DAF DAF spionage

Het bericht Nieuwe DAF (met Renault trekjes?) wederom gespot verscheen eerst op Truckstar.

Euser zet zes nieuwe MAN’s TGL dag en nacht in

$
0
0

Bij Koninklijke Euser betwijfelen ze of de motoren van deze nieuw aangeschafte MAN TGL trucks nog wel zullen afkoelen. Ze gaan namelijk ingezet worden voor het distributiewerk bij de Technische Unie. Daardoor zijn ze meer dan zestien uur per etmaal onderweg, waaronder elke nacht. De vloot van trucks die bij Euser voor de Technische Unie rijdt, wordt met zes stuks uitgebreid naar dertien bakwagens.

Sinds begin dit jaar mag het honderdjarige familiebedrijf Euser zich ‘Koninklijk’ noemen. Het bekende logo is sinds die tijd voorzien van een kroon, die uiteraard op de nieuwe MAN’s niet ontbreekt. Voor het intensieve distributiewerk bij de Technische Unie koos Euser voor een truck waarvan de betrouwbaarheid onbesproken is: de MAN TGL. Het gaat bij de jongste aanschaf om zes trucks van het type 12.190, 12 tonners uitgerust met een 190 pk motor. Tevens voorzien van de geautomatiseerde TipMatic transmissie.. Andere kenmerken van deze Technische Unie-trucks zijn de versterkte voorbumper en een extra comfortabele in en uitstap van de laadbak die daartoe van een extra veilige, uitklapbare trap is voorzien.

Koninklijke Euser

Hoge dropdichtheid

Tijdens nachtelijk ritten kan het aantal stops oplopen tot twintig per rit, op de dag zelf soms zelfs boven de vijftig per rit. “We zijn heel blij met dit werk, het past bij de historie van ons bedrijf en onze focus op dienstverlening. Daarom willen we onze chauffeurs alleen met het allerbeste materiaal de nacht in sturen”, zegt CEO Bas Euser. “MAN heeft de juiste uitstraling en het heeft zeker geholpen dat Van Leeuwen Truckservice een vestiging heeft in Ridderkerk, hier vlakbij”, aldus Euser. “Alle trucks worden op afstand gemonitord. Daardoor worden we wat de trucks en het beheer ervan betreft, echt ontzorgd. Op alle trucks is een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Aan de MAN TGL hebben we een wendbare en betrouwbare truck met een comfortabele in- en uitstap.”

Chauffeur belangrijk

Bas Euser hecht groot belang aan de chauffeur, die zeker in een nachtdienst de cruciale factor is in de hele operatie. “Dit is specialistisch werk waarvan we merken dat de vraag ernaar ook in andere logistieke sectoren groeit. Dat vereist dat je de chauffeur goed opleidt en hem een veilige truck geeft die van alle gemakken is voorzien en die een ruime cabine heeft. We doen dit werk voor de Technische Unie al ruim 25 jaar. Wederzijds is er dus sprake van veel vertrouwen. Maar dat verplicht je wel om elke dag en elke nacht dat vertrouwen waar te maken”, aldus Euser. Bij het Koninklijke, honderdjarige bedrijf werken 620 personeelsleden. De vloot omvat 350 trekkende eenheden en 150 trailers.

Koninklijke Euser Technische Unie Euser

Het bericht Euser zet zes nieuwe MAN’s TGL dag en nacht in verscheen eerst op Truckstar.


Gemeenten willen verbreding A1 tussen Barneveld en Apeldoorn

$
0
0

Verschillende gemeenten willen dat de A1 tussen Barneveld en Apeldoorn wordt verbreed, meldt TLN. De rijksweg is één van de belangrijkste economische en logistieke verbindingen van Nederland.

De rijksweg is namelijk een belangrijke verkeersader voor het goedervervoer naar Duitsland. Door drukte en congestie staat de bereikbaarheid van de regio en Nederland echter onder druk. Die conclusie wordt nu ook gedeeld door de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld en Ede.

Bottleneck

Hoewel de A1 vanaf Amersfoort richting Barneveld al verbreed gaat worden, geldt dat niet voor het stuk snelweg tussen Barneveld en Apeldoorn. Daardoor dreigt een zogenaamde ‘bottleneck’ te ontstaan vanaf Barneveld. Om de verbinding in de toekomst bereikbaar te houden, pleiten de gemeenten gezamenlijk voor een verbreding. Daarnaast pleiten de gemeenten voor een nieuwe treinverbinding tussen Apeldoorn en Barneveld Noord, om drukte op de de Rijksweg te verminderen.

Wensenlijst

In de economische wegwijzer van TLN en evofenedex staat dit stuk van de A1 ook op de wensenlijst van ‘aan te pakken wegen’. De NMCA (Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse) signaleerde dat de Rijksweg in de toekomst alleen maar drukker wordt. TLN is dan ook verheugd dat verschillende gemeenten nu samenwerken om aandacht te vragen voor de A1.

Het bericht Gemeenten willen verbreding A1 tussen Barneveld en Apeldoorn verscheen eerst op Truckstar.

Rouwmaat vervangt Scania uit 2000 met een Scania P 320

$
0
0

Deze zomer nam De Rouwmaat Groep in Groenlo een nieuwe Scania P320 zuig/veegauto in gebruik. De nieuwe truck gaat een Scania vervangen die zo’n 20 jaar lang hetzelfde werk heeft gedaan. De 4-serie vrachtauto uit 2000 had ca. 30.000 draaiuren gemaakt en had eigenlijk nog wel even meegekund. De opbouw was daarentegen hard aan vervanging toe en dat was bepalend voor de beslissing om in een nieuwe truck te investeren.

Voor directeur Bob Rouwmaat lag de keuze voor Scania voor de hand. Zo’n 60 jaar geleden verscheen de eerste Scania in het wagenpark en sindsdien is het Zweedse merk een vaste verschijning. Bob Rouwmaat: “Wij vinden een partnership met onze vaste leveranciers net zo belangrijk als met onze klanten. Het is echt niet vanzelfsprekend dat een leverancier onze business echt begrijpt en actief meedenkt in de beste oplossingen. Met Scania hebben we dat wel. Bij onze vaste dealer in Gaanderen hebben we hele korte lijnen en dat werkt uitstekend. Natuurlijk moet de truck goed presteren en zijn beloftes waarmaken, maar verder is het allemaal mensenwerk. We zijn allemaal onderdeel van dezelfde keten en daarom is het fijn als er over en weer vertrouwen is en men ons begrijpt.”

Primeur

De nieuwe Scania zuig/veegauto heeft een Bücher Optifant 8000 opbouw met een inhoud van 8 kuub. De zuig/veeginstallatie heeft een milieuvriendelijke hydrostatische aandrijving. Deze voorkomt niet alleen de extra CO2-uitstoot van een tweede verbrandingsmotor, maar is ook nog eens aanzienlijk stiller in het gebruik. Dat is zowel prettig voor de chauffeur als voor de omwonenden. Het is de eerste keer dat een Scania met een dergelijke opbouw wordt gecombineerd. Er kan dus met recht van een primeur gesproken worden. Het voertuig is verder uitgerust met een P-slaapcabine. Deze biedt de chauffeur niet alleen een royale werk- en rustplek, maar sluit ook beter aan op de opbouw. Hierdoor wordt de stroomlijn van het hele voertuig aanzienlijk verbeterd.

Lees verder onder de foto.

Rouwmaat Scania

De nieuwe Scania P320 zuig/veegauto met Bücher Optifant 8000 opbouw vervangt een 20 jaar oude 4-serie uit 2000. De zuig/veeginstallatie heeft een duurzame hydrostatische aandrijving. Bob Rouwmaat: “geen enkel bedrijf kan het zich nu nog veroorloven om niet duurzaam te ondernemen”.

De nieuwe truck wordt met name ingezet voor de afsluitende schoonmaak in de wegenbouw, bij bedrijven en gemeentes en voor de eigen activiteiten. Het vaste werkgebied zal de Achterhoek, de Stedendriehoek (regio Apeldoorn e.o.) en Twente zijn.

Duurzaam ondernemen

Bob Rouwmaat vormt samen met zijn broer Dave en neef Elco de dagelijkse leiding van het familiebedrijf dat zo’n 70 jaar geleden werd gestart. Bob Rouwmaat: “Wij zijn inmiddels de derde generatie Rouwmaat in het bedrijf. De vorige generatie volgt het bedrijf uiteraard nog vanaf de zijlijn en voor de grote beslissingen stemmen we altijd nog even met ze af. Er is ontzettend veel ervaring beschikbaar en daar maken we graag gebruik van.”

Naast partnership investeert Rouwmaat ook veel in duurzaamheid. Het bedrijf heeft duidelijk vastgelegde ambities om de ecologische voetafdruk steeds kleiner te maken. De keuze voor Scania past volledig in dat plaatje, maar Rouwmaat doet veel meer, licht Bob Rouwmaat toe: “Geen enkel bedrijf kan het zich nu nog veroorloven om niet duurzaam te ondernemen. Ik wil later voor mijn kinderen een bedrijf achterlaten waarvoor we nú al onze verantwoordelijkheid hebben genomen. Wij zitten zelf per slot ook in de recycling, dus we denken veel in oplossingen.”

85% Scania

Aansprekende voorbeelden zijn de opvang van al het regenwater dat weer wordt gebruikt voor de productie van beton en diverse belangrijke spoelprocessen. Ook de toiletten worden met dit regenwater gespoeld. Daarnaast wordt het sloopbeton gerecycled in de productie van nieuw beton en is men overgestapt op de productie van geopolymeerbeton. Voor de productie hiervan is geen cement nodig en juist bij de productie van cement komt er veel CO2 vrij.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en de transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabricaten. Het bedrijf biedt werk aan zo’n 190 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit ca. 80 trucks waarvan 60 in het grondverzet. Zo’n 85% hiervan betreft Scania’s.

rouwmaat rouwmaat scania p 320

Het bericht Rouwmaat vervangt Scania uit 2000 met een Scania P 320 verscheen eerst op Truckstar.

Leyland Trucks bouwt 100.000ste DAF CF/XF-truck

$
0
0

Leyland Trucks heeft zijn 100.000ste DAF CF/XF-truck gebouwd: een CF 530 ‘FAT’ 6×4 bakwagen. De truck maakt deel uit van een serie van vier voertuigen die door DAF Trucks Australia is besteld. Binnenkort wordt deze order naar Australië verscheept. De trucks zijn bedoeld om in Australië te worden ingezet voor het transport van brandstof.

De ultramoderne productiefaciliteit in Leyland bouwt al sinds eind jaren tachtig bedrijfsvoertuigen voor DAF. Tegenwoordig rolt het volledige modellengamma van de toonaangevende DAF LF-, CF- en XF-serie er van de band. En ook nog eens in elke gewenste configuratie. De meeste CF- en XF-trucks die de fabriek van Leyland Trucks verlaten, worden geproduceerd voor Right Hand Drive-markten als het Verenigd Koninkrijk en Australië. De fabriek ontving onlangs de felbegeerde Queen’s Award for Enterprise 2020. Dit omdat Leyland Trucks de export in de afgelopen drie jaar met bijna 50% had weten te verhogen.

Historisch moment

“Deze 100.000ste CF/XF-truck door de Leyland Assembly Plant markeert een bijzondere mijlpaal voor ons bedrijf”, aldus Brennan Gourdie, managing director van Leyland Trucks. “Het Verenigd Koninkrijk en Leyland kennen een trotse historie op het gebied van het bouwen van trucks, met als hoogtepunt de productie van de huidige reeks DAF-trucks. De productie van de 100.000ste CF/XF is dan ook een historisch moment en een blijk van uitzonderlijke toewijding; zowel van iedereen hier bij Leyland als van de wereldwijde DAF-organisatie.”

Leyland Trucks Leyland Trucks

Het bericht Leyland Trucks bouwt 100.000ste DAF CF/XF-truck verscheen eerst op Truckstar.

Defensie kiest voor bijzondere Iveco Eurocargo 4×4

$
0
0

Onlangs heeft het Ministerie van Defensie een speciale Iveco Eurocargo 4×4 in gebruik genomen. Deze wordt voornamelijk ingezet op springterrein Reek waar Defensie werkt met explosieven.

Op basis van alle eisen vanuit de Europese aanbesteding werd het sproeivoertuig helemaal naar wens ontworpen en opgebouwd. Hierdoor is de 15 tons Iveco uitgerust met een Tector 6.7 liter motor met 250 pk. Voorzien van een geautomatiseerde 6-trapsversnellingsbak, een hoog-laag tussenbak, inschakelbare vierwielaandrijving en sperren in de voor- en achteras.

Eerste ervaringen

Eef van Leeuwen vertelt als Adjudant over de eerste ervaringen met de Iveco Eurocargo: “We zijn met de 4×4 naar de Oirschotse Heide geweest met een volle watertank en de truck heeft zich goed gehouden. Deze trekt op het ruwe terrein moeiteloos door in de lage gearing. We gebruiken ons nieuwe sproeivoertuig om het springterrein preventief te sproeien. De Eurocargo is daar, met de verre reikwijdte, uitermate geschikt voor!”

De Iveco Eurocargo met een dagcabine beschikt over twee sproei-installaties, een watertank met een inhoud van 4.500 liter en een Deutz TCD 3.6 L4 pompaandrijving. Om het springgebied nat te kunnen houden maakt Defensie onder andere gebruik van een sproei-installatie onder de voorbumper. Deze zorgt voor een gelijkmatige besproeiing over een breedte van minimaal 3 meter. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de dakmonitor. Deze kent een bereik van 50 meter, waardoor het met gemak de 10 meter hoge wallen kan besproeien. Met één druk op de knop wordt het voertuig operationeel zodat er direct kan worden gesproeid. De capaciteit van de bluspomp is 2.000 lpm bij 10 bar, waardoor Defensie met een krachtig sproeivoertuig haar werk kan doen. En het terrein nat kan houden om preventief een natuurbrand te voorkomen. Op het springterrein in Reek zijn externe vulinstallaties, waardoor Defensie efficiënt de tankinstallatie van het sproeivoertuig kan vullen.

Snel schakelen

Mede door een goede prijs-kwaliteit verhouding, de uitvoering met single air banden en de goede off-road eigenschappen van het voertuig, heeft IFFS (Innovative Fire Fighting Solutions) voor de terreinvaardige Iveco Eurocargo gekozen. Adriaan Doorduin, Sales Engineer bij Iveco Nederland: “IFFS is een klein bedrijf, waardoor je direct in contact staat met de juiste mensen. Tijdens het aankoop- en opbouwproces hebben we snel kunnen schakelen en elkaar doelmatig ondersteuning kunnen bieden.”

Ad van Lith vult als Directeur van IFFS hierop aan: “Door de uitstekende samenwerking met Iveco Nederland en het project team van Defensie is de IVECO Eurocargo binnen 10 maanden volledig naar wens opgebouwd en afgeleverd.”

IFFS

IFFS BV (Innovative Fire Fighting Solutions) is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van niet-standaard brandweervoertuigen- en systemen. Het is de ideale samenwerkingspartner voor de brandweerindustrie, aangezien zij in staat zijn om een sterke dialoog op gang te brengen tussen de verschillende partijen. Door krachten te bundelen en efficiënt projectmanagement komt IFFS samen met de eindgebruiker tot creatieve en innovatieve oplossingen. Daarnaast wordt de engineering- en fabricage op maat aangeboden, zodat het haar klanten effectief vooruit kan helpen. Sproeivoertuig op maat

Iveco Defensie Iveco Eurocargo 4x4

Het bericht Defensie kiest voor bijzondere Iveco Eurocargo 4×4 verscheen eerst op Truckstar.

Toegangseisen vrachtwagens zero-emissiezone bekend

$
0
0

Vanaf 2025 moeten alle nieuwe vrachtauto’s en bestelauto’s die een zero-emissiezone in willen, emissievrij aangedreven zijn. Wél geldt er een overgangsregeling voor bestaande vrachtwagens en bestelauto’s. Vanaf 2030 moeten alle voertuigen in de zero-emissies zones volledig emissievrij rijden.

Vanaf 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Bevoorrading van winkels mag in die gebieden dan alleen nog met zero-emissie aangedreven voertuigen plaatsvinden. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord, dat mede door TLN is ondertekend. Vandaag publiceerde staatssecretaris Stientje van Veldhoven onder andere de regels en toegangseisen voor vracht- en bestelauto’s in zero-emissiezones.

zero-emissiezone

TLN maakte een overzichtelijke tijdlijn voorzien van regelgeving rondom zero-emissiezones.

Overgangstermijn vrachtauto’s

Vanaf 1 januari 2025 moeten alle nieuwe vrachtwagens in zero-emissie zones (ZE-zone) dus een zero-emissie aandrijving hebben. Er geldt wel een overgangstermijn. Die termijn is afhankelijk van de leeftijd van de trekkende eenheid of van de bakwagen. De leeftijd is bepaald op basis van het kenteken op 1 januari 2025:  Alleen Euro VI-bakwagens die op dat moment jonger zijn dan 5 jaar en de Euro VI-trekkers die op dat moment jonger zijn dan 8 jaar, hebben tot 1 januari 2030 toegang tot de ZE-zones.

Overgangstermijn bestelauto’s

Ook voor bestelauto’s geldt een overgangstermijn. Zo mogen Euro 5-bestelauto’s tot en met 31 december 2026 een emissievrije-zone inrijden. Euro 6-bestelauto’s zijn tot en met 31 december 2027 uitgezonderd. Ook hier geldt dat alle nieuwe bestelauto’s vanaf 1 januari 2025 een zero-emissie aandrijving moeten hebben.

Zero-emissiezone

De zero-emissiezones moeten nog worden vastgesteld door gemeenten. Hoewel het klimaatakkoord ‘middelgrote zero-emissie zones’ beschrijft, bepalen gemeenten zelf waar de grenzen lopen van het gebied lopen of hoe groot de zone precies wordt. De verwachting is dat veel gemeenten die plannen de komende tijd gaan publiceren. Zij moeten de zones uiterlijk vier jaar vóór de daadwerkelijke inwerkingtreding bekend maken, om ondernemers voldoende tijd te geven om zich hierop voor te bereiden.

Uitdagingen
TLN meldt dat zij blij zijn dat de eerste regels door de staatsecretaris zijn gepubliceerd, maar constateert wel dat deze duidelijk lang op zich heeft laten wachten. Voor transportondernemers is het nu van belang dat zij zo snel mogelijk weten waar de grenzen van de zero-emissiezone lopen, zodat zij hun bedrijfsvoering daarop kunnen aanpassen.

zero-emissiezone zero-emissiezone

Het bericht Toegangseisen vrachtwagens zero-emissiezone bekend verscheen eerst op Truckstar.

Viewing all 4581 articles
Browse latest View live