Quantcast
Channel: Truckstar
Viewing all 4483 articles
Browse latest View live

Truckstars Throwback Thursday: classic custum Peterbilt

$
0
0

We blikken terug op onze Supertruck Special uit 2018. Daarin was een reportage te lezen over een heuse classic custum Peterbilt. Amerikanen zijn ware meesters in het verbouwen van klassiekers tot hot rods en low riders. Maar de Peterbilt 359 uit 1980 van Jan de Wit mag er ook zijn.

Wie bij Jan de Wit (60) in Callantsoog het erf opdraait, waant zich op het platteland van Amerika. Wat direct opvalt, is de verzameling Amerikaanse trucks in alle soorten en kleuren en altijd met veel chroom. Sommige verkeren in staat van ontbinding, anderen ogen gloednieuw. Bij CHD U.S. Truck Reparaties & Parts, zoals het familiebedrijf officieel heet, blijf je je verbazen. In of achter elke loods staat wel een dikke Kenworth, Peterbilt, Freightliner, International, Volvo of Western Star. In kisten en op pallets en stellingen liggen of staan motoren, versnellingsbakken, assen en elk ander onderdeel dat een oudere of jongere Yankee truck nodig mocht hebben.

Via eigen import is bijna alles mogelijk en zo niet, dan maken de mannen het zelf. De noodzakelijke technische kennis deed Jan de Wit op toen hij pas achttien jaar oud was en bij zijn moeder op zolder een Harley-Davidson tot chopper ombouwde. Naast de passie voor deze motoren werkte hij tot eind jaren ’90 als chauffeur/monteur bij verschillende Noord-Hollandse transportbedrijven.

Amerikaanse trucks

Grote neuzen
Op een van zijn reizen naar Amerika liep hij bij een handelaar tegen een oude Kenworth aan. “Die grote neuzen spraken me al een tijd aan en op een gegeven moment vond ik het wel een uitdaging om ook eens zo’n torpedotruck over te laten komen en helemaal op te knappen. Omdat ik het tussen het andere werk door moest doen, duurde het erg lang. Maar toen deze W900A trekker uit 1982 uiteindelijk klaar was, kreeg ik van diverse kanten de vraag of ik voor hen ook zo’n dikke torpedo wilde importeren en zo nodig opknappen.”

Jan: “Onze klanten komen uit heel Europa, van Noorwegen tot Zwitserland en van Italië tot Ierland. De meesten via mond tot mondreclame. Sommige buitenlanders die hun truck door ons laten onderhouden of aanpassen, logeren een paar nachten in een hotelletje. Dan sleutelt vader mee en gaat moeder naar het strand, een kilometer hier vandaan. We hebben ook eens een Zwitserse klant gehad die hier op het erf veertien dagen in zijn truck bleef slapen. Soms verlenen wij zelf ook service over de grens. Zo zijn we een keer naar Zuid-Frankrijk gevlogen om een koppeling van een Franse Kenworth te repareren. En als iemand een gloednieuwe truck uit de VS wil hebben, van welk merk dan ook, regelen wij dat.”

custum classic Peterbilt

de unieke achterpartij werd ook door De Wit bedacht en gemaakt.

Hobby- of promotietruck  
De Wit heeft in de VS twee vaste relaties die voor hen de auto’s kopen en het vervoer naar Nederland regelen. Van tijd tot tijd vliegen vader en zoon zelf ook over de oceaan om zaken te doen en om te zien wat daar de nieuwste trends in custom trucks zijn. Jan: “We hebben ook regelmatig contact met een Nederlandse monteur die in Canada werkt. Komen we ergens niet uit, dan vragen we het aan hem. Vaak betreft dat de elektronica die in jongere trucks zit. Overigens zijn de meeste trucks die we importeren wat oudere typen. Onze klanten hebben zo’n Amerikaan meestal voor de hobby of promotiewerk. Dat gaat van een jaren ’70 Peterbilt tot een nagelnieuwe Freightliner Argosy. Macks doen we niet; die gaan meestal naar Martien Monné. Maar sommige zaken doen we samen.”

interieur Peterbilt staande pijpen

Radicaal anders
BK Sneltransport uit Veghel kocht via De Wit een Peterbilt 359 uit 1980 ter vervanging van een nog ouder exemplaar. “Die auto hadden ze voor promotiedoeleinden gekocht. Hij moet extreem verbouwd worden. Wij hebben alle ideeën over de opbouw en aankleding zelf bedacht en die vervolgens in overleg met de eigenaar uitgevoerd. Allereerst werd de ‘Pete’ tot op de laatste bout gedemonteerd. Alleen de motor niet, want was in de VS al gereviseerd. Dat kon je zien en horen. Hij heeft een mooie diepe brom en een fluitende turbo: dat geluid dat bij het gasgeven zo kenmerkend is voor een zware Cummins diesel.

Cummins NTC 400

Onder de kap een Cummins NTC 400 Big Cam turbodiesel en Fuller 13-bak. Zodat het blok extra opvalt, is het in Kawasaki-groen gespoten.

De koppelingsplaten zijn wel vernieuwd, evenals delen van het remsysteem en de bekabeling. Op de spatborden zijn old school koplampen gemonteerd en achterop is led-verlichting gekomen. De richtingaanwijzers op de voorbumper zijn ook custom made. De verlichting is aan de Europese eisen aangepast, net als de remmen. Omdat er geen werk mee gedaan wordt, is de 12 Volt installatie gehandhaafd. “Je kunt er altijd nog een omvormer tussen zetten als je 24 Volt nodig hebt. Dat hebben we vaker gedaan bij zo’n Amerikaan”, legt Jan uit. “Met een op de tien trucks die wij verkopen, wordt dagelijks gereden. De rest zijn showtrucks.”

wielen

Bijzondere rvs spaken werden gemonteerd in de velgen. De spatborden werden compleet met de hand gemaakt.

Unieke details
De Wit en zijn team hebben diverse onderdelen geheel met de hand gemaakt. Denk daarbij aan de Texas-stijl voorbumper, het achterkalf met lichtbalk, achterspatborden, chassis-afdekplaat, grille, zonneklep, staande 8 inch pijpen en grote buitenspiegels. De voorspatborden, opstap en verchroomde spaken in de dichtgemaakte velgen komen uit de VS. Daarnaast is het plaatwerk van de sleeper naar onderen doorgetrokken – net als de cabinepanelen. Daardoor lijkt de bijna 8,5 meter lange trekker extra laag te liggen. Doordat ook de vooras met luchtbalgen is uitgerust, kan het chassis nog verder zakken en wordt de Peterbilt een echte low rider. “Alles hebben we ter plaatse bedacht,” aldus Jan.

Peterbilt sleeper

Het plaatwerk van de sleeper is naar onderen doorgetrokken, daardoor lijkt de trekker lager te liggen.

Geen Peterbilt embleem
De opvallende kleurstelling is door de Brabantse eigenaar bedacht. De 359 werd wel in Callantsoog helemaal spuitklaar gemaakt. Jan vertelt: “In het spuitwerk is ontzettend veel tijd gaan zitten, maar opvallen doet hij zeker!” De verbazing wordt nog groter als de motorkap open gaat. Het enorme blok is niet Cummins-grijs maar Kawasaki-groen gespoten. “Ook dat moest iets bijzonders zijn. En zeg nu zelf, het misstaat niet bij zo’n radicaal gestylde truck.” Dit is het beslist een van de opvallendste Yanks in Europa. Nog een bijzonder detail: het rode ovale Peterbilt-embleem dat normaal de grille en motorkap siert, ontbreekt. Door de sterk gewijzigde neus zal dat bij niet-kenners zeker vragen oproepen. “Maar een probleem is het niet echt, want uit ervaring weet ik dat veel Europeanen bij het zien van zo’n Amerikaan toch denken dat het een Mack is. Een Kenworth of Peterbilt kennen ze vaak niet.”

Peterbilt

Het kenmerkende rode Peterbilt-embleem ontbreekt voor een strakkere look.

Wil je meer verhalen zoals deze lezen? Dat kan! Word abonnee, mis nooit meer een verhaal en ontvang onze specials automatisch thuis. Ook losse edities bestellen behoort tot de mogelijkheden.

Het bericht Truckstars Throwback Thursday: classic custum Peterbilt verscheen eerst op Truckstar.


Bijtanken: Afkoeling, maar niet bij ons

$
0
0

Koelt de economie een beetje af? Het lijkt er op. Kort geleden waren wij te gast bij een aantal truckfabrikanten die een toelichting gaven op de vrachtwagenmarkt in 2019 en hun verwachtingen voor 2020. Het afgelopen jaar werden in Nederland 1 procent minder bedrijfswagens boven 3,5 ton verkocht; bij de opleggers was de daling zelfs 13 procent. Al met al was 2019 voor de fabrikanten een prima jaar, maar er is dus een terugval zichtbaar.

Voor 2020 verwachten de fabrikanten een verdere krimp in de afzet van nieuwe auto’s. De groei neemt wereldwijd wat af en met zijn veel besproken ‘open economie’ is ons kikkerlandje daar gevoelig voor. Daarnaast zijn de stofwolken rond de gevolgen van de nationale Pfas- en stikstofcrisis nog niet opgetrokken. Onze ‘vrienden in Den Haag’ hebben nogal de neiging om gedurende het spel hapsnap de regels te veranderen. Maar ondernemers houden niet van dit soort onzekerheden, want investeren doe je immers voor een langere termijn.

Ook de vraag naar chauffeurs neemt langzaam wat af, maar dat er snel een einde aan het tekort komt, is niet te verwachten. Nog steeds zijn er een paar duizend vacatures en is de vraag dus groter dan het aanbod. Alleen al de uitstroom van oudere collega’s die met pensioen gaan, staat er garant voor dat de vraag naar chauffeurs de komende jaren hoger zal zijn dan het aanbod. Dat is goed nieuws, want voorlopig hoef je als chauffeur dus niet bang te zijn dat je zonder werk komt te zitten. En nu maar hopen dat dit zich eindelijk ook vertalen zal in hogere transporttarieven en betere arbeidsvoorwaarden.

Wat dat laatste betreft, houd ik wel even mijn hart vast: de voorstellen die de werkgevers bij de cao-onderhandelingen op tafel hebben gelegd, zijn niet bepaald bemoedigend. Hopelijk is het alleen onderhandelingstactiek. Vorige maand bleek namelijk op de dag van de vrachtwagenchauffeur dat werkgevers erg blij zijn met hun chauffeurs. Ook in 2020 willen we daarom weer een dag van de chauffeur organiseren. Al is de arbeidsmarkt nog zo goed, het kan zeker geen kwaad om wat meer bewustzijn te kweken over de belangrijke rol die jullie spelen in het dagelijks leven van jan en alleman. Naar alle waarschijnlijkheid zal de tweede editie in december 2020 plaatsvinden. Zet hem, zoals het zo mooi heet, maar voorzichtig met potlood in jullie agenda. Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

En schrijf dan meteen dit met dikke, vette letters op: het Truckstar Festival is dit jaar op 25 en 26 juli. Want het Festival wórdt dik en vet. We gaan immers vieren dat we 40 jaar bestaan. Wat dat betreft is er bij ons zeker geen sprake van afkoeling. Integendeel: we zetten een tandje bij.

Freek Mulder
Hoofdredacteur Truckstar

Het bericht Bijtanken: Afkoeling, maar niet bij ons verscheen eerst op Truckstar.

Truckstar Rijdt ‘m Zelf: met de nieuwe Iveco S-Way naar Parijs

$
0
0

Een ‘Rijdt ‘m Zelf’ met een geheel nieuwe vrachtwagen, dat maken we niet heel vaak mee. Vandaar dat we de kans om met de nieuwe Iveco S-Way op pad te gaan met beide handen aangrepen.

Lees het nu in de nieuwste Truckstar!

Het is net een beetje licht aan het worden als we op maandagochtend 07:30 uur een woonwijk aan de rand van Venlo inrijden. Even bekruipt ons het gevoel dat we niet goed zitten. Achter de huizenrij blijkt echter een groot industrieterrein te zijn waar Beurskens gevestigd is. Er zijn diverse loodsen, een groot parkeerterrein en zelfs een eigen wasstraat. Dit is best een grote firma waar met diverse merken wordt gereden, waaronder Iveco.

S-Way

Exact twee maanden verschil tussen beide Iveco’s. De Stralis toont gedateerd naast de S-Way.

We kunnen niet anders zeggen dan dat de nieuweling een fraaie auto is geworden. De cabine is groter en dat merk je vooral aan de binnenruimte. Er is meer plek om spullen op te bergen, vooral boven de voorruit, en je hebt stahoogte. Dat gaan we de komende dagen vast waarderen. Tijd om ons te melden bij de planning. Het wordt een retourtje Parijs, zo horen we. De oplegger die we mee moeten nemen, is nog onderweg. Dat geeft gelegenheid alle papieren alvast in orde te maken. We zitten nog aan de koffie als de bewuste trailer het terrein komt opgereden. De S-Way kan ervoor en na een fotootje voor het kantoor gaan we op weg.

spiegels Beurskens

Prepaid
We maken ons op voor een ontspannen rit want er is tijd. We hoeven tenslotte pas eind van de middag in Parijs te zijn. De eerste echte kilometers met de S-Way dienen zich aan als we de A2 richting Maastricht opdraaien. Ik (Robert Servaas) zit goed in de Iveco, op een fijne stoel en met het stuur prima in de hand. Voor het mooie zou dat nog iets meer naar je toe gekanteld kunnen worden, maar het is lekker dik en de onderkant is afgeplat voor wat extra bewegingsvrijheid. De Iveco stuurt lekker stevig en is opvallend stil. We hebben de beschikking over 480 pk, ruim voldoende voor de 15 pallets met papier die we bij ons hebben.

tolkast

In gevecht met de betaalautomaat voor een prepaid tolkast voor België.

Acht USB-poorten
We kunnen weer verder, maar grijpen het moment aan om van chauffeur te wisselen. Nu beleeft Arjan zijn eerste kennismaking met de S-Way. Achter het stuur heeft ook Arjan snel een goede zit gevonden. Sowieso biedt de S-Way goed zicht rondom en geven de spiegels een prima beeld. Het ziet er in het interieur van de Iveco netjes uit met mooie materialen. Kleppen van kastjes en laatjes, het voelt allemaal degelijk en prettig. Ook fijn en modern: overal zitten USB-poorten om telefoons, navigatie en wat al niet meer op te laden. We tellen er liefst acht. Het dashboard is fors en wellicht nog wat somber zwart maar heeft wel een groot scherm dat goed afleesbaar is. Het beschikt over Apple Carplay en de navigatie komt van TomTom die prima werkt.

S-Way kasten

Er is nog wel iets van een motortunnel maar evengoed biedt de cabine ruim twee meter stahoogte. Bergruimte is er, zoals gezegd, genoeg met grote vakken boven de voorruit en onder het bed. Wel moet het bovenste bed tijdens het rijden zijn opgeklapt omdat het anders een beetje in je nek hangt. Ook Arjan is na een uurtje of wat sturen goed te spreken over het weggedrag en het comfort van de S-Way. Het is zijn allereerste kennismaking met een Iveco. We snappen de positieve reacties van de chauffeurs tijdens de Ride & Drive dagen steeds beter. Ook bij ons gaan de duimen omhoog.

“Duimen omhoog voor nieuwe Iveco!”

Troosteloos
Ruim voor vier uur ’s middags arriveren we bij ons losadres even voor Parijs. Het blijkt een DC van de Franse post te zijn en pas na uitvoerige controle mogen we het bewaakte terrein op. Zelf lossen is er niet bij en al vlot mogen we met een lege oplegger het terrein weer af. Uiteraard na controle bij de poort of de bak wel echt helemaal leeg is. Tijd om de planning te bellen. Morgenochtend half negen laden in Tilburg, krijgen we te horen. Met negen uur rust betekent dat nog doorrijden om dat te halen. Foto’s maken bij de Eiffeltoren zit er dus niet in. De troosteloze omgeving op het Franse industrieterrein biedt ook niet echt een lekkere mogelijkheid voor mooie plaatjes.

Iveco

Even voor Parijs worden de pallets gelost.

Noodbed
We besluiten naar Joost op Hazeldonk te rijden (inmiddels gesloten). Daar kunnen we lekker eten en staan voor de nacht. Het verkeer rond Brussel en Antwerpen werkt zowaar ook mee zodat we op een redelijk uur aan de maaltijd zitten. Daarna is het tijd de bedden te proberen in de S-Way. Het onderste bed ligt prima, kan ik constateren en ook Arjan heeft geen klachten over het toch wat smalle bovenbedje. Dat is ook eerder een noodbed of bagageplek dan een volwaardige slaapplek. Bovendien zijn hoofd- en voeteneind opvallend smal, maar dat is nodig om de boel op te kunnen klappen. Contact met Iveco leert ons dat er als optie een breder bovenbed leverbaar is. Dat beschikt dan ook over een trapje om er makkelijker in te komen.

Iveco S-Way

Fraaie herfstkleuren onderweg.

Leuk om mee te maken
De volgende morgen melden we ons op het afgesproken tijdstip in Tilburg. Een uur of twee later krijgen we het groene licht voor vertrek naar Swalmen. Daar is de oplegger vlot leeg en kunnen we terug naar Venlo. Onderweg merken we net als gisteren dat de S-Way een opvallende verschijning is. Geregeld gaat er een duim omhoog van een collega en sommigen laten zich zelfs afzakken om de auto goed te kunnen bekijken. We hebben natuurlijk uitgebreid kennis kunnen maken met de nieuwe S-Way. Een fijne auto met een krachtige en stille aandrijflijn, een prettige cabine en prima rijeigenschappen. Wel missen we een beetje het moderne gevoel dat bijvoorbeeld een Actros met zijn digitale dashboard je wel geeft. Dat lijkt een kwestie van tijd want de op de S-Way gebaseerde Nicola Tre heeft ze wel.

480 pk koplamp Iveco S-Way

In Venlo wisselen we de gesloten oplegger voor een nagenoeg nieuwe tautliner en gaat het hele spul nog eens door de wasstraat. Even later leveren we de glanzende combinatie af bij de Iveco-dealer in Venlo. Klaar om opnieuw door tal van chauffeurs uitgeprobeerd te worden tijdens de introductiedagen. Hij zal vast nog vele opgestoken duimen teweegbrengen.

Het bericht Truckstar Rijdt ‘m Zelf: met de nieuwe Iveco S-Way naar Parijs verscheen eerst op Truckstar.

Extra rijstroken A12 van en naar Duitse grens eind 2021

$
0
0

Vanaf eind 2021 wordt op de A12 tussen Westervoort en de Duits grens een extra voorlopige rijstrook opengesteld. Positief, vindt TLN. Transportbedrijven wachten al jaren op meer capaciteit op de A12.

De A12 tussen de knooppunten Waterberg en Oud-Dijk staat al jaren in de top 20 van duurste files voor het vrachtverkeer. Afgelopen jaar steeg dit traject van plek 10 naar plek 7, met een economische schade van 11,6 miljoen euro in 2018.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: “Goed nieuws voor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Ik ben blij dat de knelpunten op de A12 als eerste worden aangepakt. Zo kan het verkeer in de Liemers en de Achterhoek eind volgend jaar beter doorstromen. Dit is heel fijn voor de mensen die daar dagelijks op de weg zitten en voor de bedrijven in de regio die dan beter en sneller te bereiken zijn.”

Verbreding onderdeel van wegproject ViA15
De verbreding van de A12 maakt onderdeel uit van een omvangrijker project. Het doortrekken van de A15 bij knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Met het doortrekken van de A15 ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Dit is een langgekoesterde wens van TLN.

Planning
Op dit moment wacht Rijkswaterstaat op een zittingsdatum voor de behandeling van het Tracébesluit ViA15 door de Raad van State. Na een positieve uitspraak kan volgens Rijkswaterstaat snel worden begonnen met de bouw van de nieuwe A15 en verbreding van de A12 en A15. Rijkswaterstaat verwacht dat de bouw eind 2020 start en dat het project in 2024 is afgerond.

Bron: TLN

Het bericht Extra rijstroken A12 van en naar Duitse grens eind 2021 verscheen eerst op Truckstar.

Livestream: Officiële onthulling nieuwe MAN truckrange

$
0
0

Maandagavond is de officiële onthulling van de nieuwe generatie MAN trucks. Er komt niet alleen een nieuwe TGX, maar ook een nieuwe TGS, TGM en TGL.

De livestream begint om 20:30 uur en is de volgen via onderstaand video.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Na de gelekte foto’s van vorige week is het eerste beeld van de nieuwe MAN truckgeneratie al de werled in geslingerd, maar vanavond is de officiële onthulling.

Het bericht Livestream: Officiële onthulling nieuwe MAN truckrange verscheen eerst op Truckstar.

“Je moet fun in je werk hebben,” aldus Johan van Houten

$
0
0

“Je moet fun in je werk hebben,” is de stellige overtuiging van Johan van Houten uit Hoenzadriel. Opmerkelijk want Johan zal voorlopig nog niet in de Scania rijden. Hij moet namelijk nog 18 worden.

Wat niet wil zeggen dat Johan niet precies weet wat hij wil: ondernemer zijn. En dat zowel in het transport als in de andere bedrijvigheid bij Van Houten: de champignonteelt en -handel. “Ik vind trucks heel mooi om naar te kijken, maar er moet wel geld mee verdiend worden. Toch denk ik dat het agrarische van de champignonteelt mij nóg meer trekt. Ik zou niet week in week uit achter het stuur willen zitten.”

Van Houten

Ook deze keer is het een Scania geworden: “Van onze acht voertuigen zijn er inmiddels vijf van dat merk. De 450 pk’s doen het bij ons heel erg goed,” meent Johan. “Wij rijden zo 120.000 km per jaar met onze voertuigen. Voornamelijk binnenland. Maar we hebben ook een auto op Engeland rijden en één rijdt heel Europa door. Op die manier doen we zo’n acht jaar met een voertuig. Als ze de miljoen aantikken, willen wij ze toch wel weer inruilen.”

Scania 93M
Johan wil het champignon- en transportbedrijf voortzetten in de voetsporen van zijn vader. “Maar eerst maak ik dit jaar mijn HAVO af en aansluitend wil ik toch nog een HBO-opleiding/cursus doen.” Dat klinkt als de visie van een serieuze transporteur maar toch is Van Houten minstens zoveel een champignonkweker. “De champignons is wel iets uit de familie van Houten, de opa van Johan was met zijn broers al kweker”. Zijn vader nam dit destijds over en is zo door de handel in champignons in de eigen omgeving in het transport terecht gekomen. De vader van Johan kocht 32 jaar geleden zijn eerste auto, dat was ook een Scania. Het was een Scania motorwagen 93m 210pk. “Sindsdien zijn wij gegroeid in het transport en champignons. Je kunt bijna niet meer tegen een land zoals Polen op, maar wij gaan door. Hard werken, wordt beloond.”

Het bericht “Je moet fun in je werk hebben,” aldus Johan van Houten verscheen eerst op Truckstar.

PAX Groep neemt twee nieuwe werkpaarden in gebruik

$
0
0

PAX Groep Heerenveen heeft onlangs een DAF XF 480 FAN en een DAF 480 FTS in gebruik genomen. Beide zijn uitgerust met een Palfinger autolaadkraan en zijn specifiek opgebouwd voor de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert.

De bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak met 7 meter laadruimte. De laadbak is uitgerust met sjorogen en verbreedbare twistlocks, zo is de ruimte optimaal benut. Verder is de nieuwste telg uit het wagenpark uitgerust met een krachtige MX-13 motor, standairco en een autolaadkraan: de Palfinger PK-53002-SH.

Pax Groep

De DAF bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak met 7 meter laadruimte.

“De 6×2 trekker is uitgerust met de eindeloos zwenkende Palfinger PK63002-EH. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes”, aldus PAX Groep.

Pax Groep

De DAF 6×2 kraantrekker met is uitgerust de eindeloos zwenkende Palfinger PK63002-EH

Het bericht PAX Groep neemt twee nieuwe werkpaarden in gebruik verscheen eerst op Truckstar.

Dit is de nieuwe MAN!

$
0
0

Maandagavond is in Bilbao (Spanje) de nieuwe MAN truckgeneratie onthuld. De focus lag hierbij op het vlaggenschip, de TGX. Maar ook de TGS, TGM en TGL zijn vernieuwd. Op dinsdag rijdt onze redacteur als een van de eerste in de nieuwe trucks. De rij-impressie en zijn bevindingen lees je natuurlijk uitgebreid in Truckstar editie 3.

Op het eerste gezicht lijkt er misschien niet veel veranderd aan de truck, toch is dat wel degelijk het geval. Zeker als het gaat om het interieur, dat is compleet vernieuwd en gedigitaliseerd. Terug naar het exterieur. Wat opvalt is dat de onderlijn van de cabine compleet nieuw is, zo heeft de MAN onder andere nieuw vormgegeven bumper, koplampen en grille. Onze eerste conclusie? Het geeft de truck een fris en modern uiterlijk.

De basis van de cabines van MAN’s nieuwe truckgeneratie is hetzelfde als het huidige model. Vanbinnen is de cabine compleet vernieuwd, en dat was wat ons betreft ook wel nodig. Wat meteen opvalt is de SmartSelect-bediening, een druk- en draaiknop zoals we deze ook kennen in personenauto’s van concerngenoot Audi. Met deze knop kan je het display en al zijn functies bedienen.

#SimplyMyTruck

Ook is er eindelijk een nieuwe positie voor de handrem. De unit naast de bestuurdersstoel op de vloer is daarmee verleden tijd en heeft plaatsgemaakt voor een elektronische handrem in het dashboard.

dashboard nieuwe man Nieuwe MAN
Nieuwe MAN

Het complete gamma is vernieuwd.

MAN Nieuwe MAN

Op de zijkant van de cabine zie je drie ribbels, deze moeten zorgen voor een betere stroomlijn rondom de truck. MAN noemt de ribbels aerodomes. De nieuwe truckgeneratie is nog voorzien van spiegels. Deze zijn wel anders vormgegeven en een stukje kleiner dan op de huidige MAN-modellen. Het zicht langs de A-stijl zal nu beter zijn. Of MAN ook met camera’s komt die de buitenspiegels gaan vervangen is nog niet duidelijk.

Later meer.

Het bericht Dit is de nieuwe MAN! verscheen eerst op Truckstar.


Hartman Expeditie fuseert met J.P. Vis & Zn

$
0
0

Hartman Expeditie fuseert met J.P. Vis uit Kwintsheul. Een grotere slagkracht op de markt voor geconditioneerd transport op Scandinavië is de reden van de fusie. Vorig jaar fuseerde het bedrijf uit Poeldijk met Brinkman Trans.

Het vervoer van verse waren, en dan met name groenten en fruit vanuit Nederland naar Scandinavië is de kernactiviteit van zowel Hartman Expeditie als J.P. Vis. Beide bedrijven zijn met name gespecialiseerd in de groepage van geconditioneerde producten waarbij snelheid en betrouwbare levering van levensbelang zijn. Door de activiteiten samen te voegen kunnen er efficiëntere ritten worden samengesteld waardoor de leveringen nog sneller kunnen plaatsvinden. De klanten profiteren daarbij van de toegenomen dichtheid van het netwerk.

Uitbreiding van netwerk
Gedurende de dag worden de zendingen verzameld vanuit heel Nederland en naar de overslagcentra in Poeldijk en Nieuw-Amsterdam vervoerd. Daar worden vervolgens de meest efficiënte ritten samengesteld waarna de combinaties gedurende de avond uren naar Scandinavië rijden. Hierdoor liggen de verse groenten de volgende ochtend al in het schap in heel Scandinavië. Een overnight service die door een verdere verdichting van het netwerk nu nog verder is uitgebreid.

J.P. Vis

Door de fusie met J.P. Vis is de vloot uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers.

Een logisch gevolg van de fusie is dat de beladingsgraad van de voertuigen verder zal toenemen, zowel naar als vanuit Scandinavië. Dit komt de duurzaamheid ten goede door lege kilometers te beperken. Daarnaast leidt de samenwerking van de bedrijven tot een grotere slagkracht waar het gaat om de inkoop. Door de fusie met J.P. Vis is de vloot van het bedrijf uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers. Daarmee groeit de totale vloot van de groep van bedrijven naar 115 trekkende eenheden en 260 eigen opleggers. Daarnaast zijn er 100 vaste charters actief voor de verschillende bedrijven.

Het bericht Hartman Expeditie fuseert met J.P. Vis & Zn verscheen eerst op Truckstar.

Koning bezoekt grensbewaking Hoek van Holland

$
0
0

Koning Willem-Alexander heeft op dinsdag een bezoek gebracht aan de marechausseebrigade Zuid-Holland in Hoek van Holland. Hij werd er samen met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid bijgepraat over maritieme grensbewaking en de problematiek met inklimmers.

De koning en staatssecretaris spraken met grensbewakers, vertegenwoordigers van Stena Line, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Dienst Terugkeer & Vertrek. Het ging onder meer over de impact van het werk.

Mensonterend
In 2019 trof de Koninklijke Marechaussee ongeveer 900 inklimmers aan. Medewerkers komen benarde en mensonterende situaties tegen: mensen in luchtdichte en kleine ruimtes achterin trailers. Daarnaast zorgt inklimmen voor economische schade: vrachtwagens worden vernield en ladingen worden afgekeurd door het openen van containers.

Koning

De koning en staatssecretaris Broekers-Knol in gesprek met marechaussees. Foto: Koninklijke Marechaussee

Ook bezocht de delegatie een controlepost om te zien welke opsporingsmiddelen en -innovaties worden ingezet, zoals honden en een camerasysteem. Het gezelschap hoorde ook over het complexe mensensmokkelonderzoek dat verband houdt met inklimmers.

Migratiehond Duncan
Sinds een piek in 2016 is de aanpak geïntensiveerd. De marechaussee kreeg extra capaciteit en honden. Wachtmeester-1 Mirella benadrukte de meerwaarde van haar migratiehond Duncan. In zijn nog korte loopbaan heeft Duncan al tientallen inklimmers gevonden.

Brigade Zuid-Holland bestaat uit ruim 200 medewerkers en is actief op Rotterdam-The Hague Airport en in de zeehavens. De maritieme grensbewaking vindt voornamelijk plaats in Hoek van Holland en Europoort. Het werk bestaat uit paspoortcontroles, maar de marechaussee let ook op signalen van identiteitsfraude of mensensmokkel.

Bron: Koninklijke Marechaussee

 

Het bericht Koning bezoekt grensbewaking Hoek van Holland verscheen eerst op Truckstar.

Truckstars Throwback Thursday: blikvanger van Pascal de Jong

$
0
0

In de rubriek ‘Blikvanger’ portretteren we trucks die opvallen. De DAF XF 460 van Pascal de Jong is er zo een. In Truckstars Throwback Thursday blikken we terug op deze blikvanger. Pascal ging van monteur naar chauffeur en schafte ook nog zijn eigen truck aan.

Over deze blikvanger schreven we in Truckstar 6/2017, dat verhaal lees je hier.
Naast het huis in Meerkerk staat, naast de opvallende blauwe DAF van Pascal, nóg een DAF: een rode CF trekker met betonmixer. “Van mijn vader”, legt Pascal uit. “Hij is ook eigenrijder.”

DAF XF

Met een poetsdoek in de hand controleert Pascal de Jong zijn DAF op smetten. Tenslotte gaat zijn trots op de foto…

Dat DAF er bij de familie goed in zit, blijkt wel als Pascal vertelt over zijn loopbaan. “Op mijn zestiende ben ik als monteur begonnen in de werkplaats van DAF-dealer Van Tilburg Bastianen in Vianen. Maar sleutelen was niet genoeg; ik wilde ook de weg op.” Kort na zijn 18de verjaardag haalde hij zijn groot rijbewijs en begon in de weekends zijn eerste kilometers te maken. “Toen ik een week met de vrachtwagen naar Scandinavië was geweest, wist ik het zeker. Ik ben gestopt in de garage en heb me helemaal op het rijden gericht.”

Prijsverschil
Het rijden beviel Pascal prima, maar er schortte toch nog iets aan. “Bij een baas moet je alles vragen en ik wil graag zelf beslissen. Daarom wilde ik, net als mijn vader, zelfstandig worden met een eigen auto.” De benodigde papieren had hij op school al gehaald en de volgende horde nam hij ook. Natuurlijk moest er wel een auto komen. De keuze voor DAF was zeker niet zo moeilijk? Pascal begint te lachen. ,,Ik vind een Scania ook mooi en het rijdt goed. Daarom heb ik ook de Scania-dealer om een offerte met dezelfde specificaties gevraagd. Maar het prijsverschil tussen Scania en DAF was te groot. Tenslotte moest ik hem zelf betalen.”

DAF Pascal de Jong achterbumper

Begin 2017 stond er bij de garage in Vianen waar hij tot voor kort gewerkt had, een maagdelijk witte DAF Super SpaceCab met 460 pk-motor voor hem klaar. Zowel de voor- als de achteras is luchtgeveerd en Pascal koos ervoor om zelf te schakelen.

Opbouwen in de schuur
Toen vaststond dat het een DAF zou worden, moest Pascal de Jong nadenken over de opbouw en de kleuren. Blauw met een grijs vlak had zijn voorkeur. Met dat uitgangspunt heeft William de Zeeuw van WZ Creations een aantal tekeningen gemaakt, waar Pascal er één van uitkoos. Het resultaat staat voor ons. Vol trots vertelt hij over de opbouw van de DAF: “De witte trekker heb ik opgehaald en thuis in de schuur gezet. Daar ben ik begonnen met het opbouwen van de lampen. In plaats van skylights wilde ik kleine lampjes in het dak. De spuiter heeft de boel passend gemaakt. Op het dak moesten een beugel komen met vijf lampen en een lichtbak. En onder de standaard bumper is een lip met vier lampen aangebracht.”

Blikvanger

Een echte blikvanger.

Voor het dichtmaken van het chassis en de achterbumper ging hij naar Arie den Hartog, een metaalbewerker in de buurt. Toen ook die ingreep helemaal naar de zin van Pascal was uitgevoerd, ging de DAF naar spuiterij Dubbeldam. Terug in de schuur kon Pascal alle lampen aansluiten. Ook verving hij het originele schuur door een ouderwets exemplaar met vier spaken.

Rij-uren economisch benutten
Aan de schotel van de opvallende verschijning hangt meestal een Tautliner. “Daarmee rijd ik door de Benelux, Noord-Frankrijk en af en toe door Duitsland.” Van zijn stap tot zelfstandig ondernemer heeft Pascal nog geen dag spijt gehad. Wel is het is constant opletten om de rij-uren zo economisch mogelijk te benutten. “Soms kom ik vroeg langs huis, maar heb ik de volgende dag veel uren nodig. Dan kan ik dus beter doorrijden. Maar als dat niet hoeft, ben ik mooi op tijd thuis.”

Het bericht Truckstars Throwback Thursday: blikvanger van Pascal de Jong verscheen eerst op Truckstar.

Heldhaftig optreden vrachtwagenchauffeur

$
0
0

Een vrachtwagenchauffeur heeft mogelijk het leven van een bejaarde vrouw gered. Een automibiliste van 87 jaar slingerde over de A28 bij Leusden, doordat ze onwel was geworden.

De chauffeur zag dat en duwde haar auto, met zijn vrachtwagen, zachtjes tegen de vangrail aan. Zo kwam de bejaarde dame veilig tot stilstand.

De politie prijst het “heldhaftige optreden” van de 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn. Het incident gebeurde gisteren, de politie maakte het vandaag bekend. De vrouw, die over haar stuur hing, is meteen gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

Volgens de politie heeft de vrachtwagenchauffeur niet alleen de vrouw mogelijk gered, maar ook een ernstig ongeluk voorkomen.

Bron: RTV Utrecht

Het bericht Heldhaftig optreden vrachtwagenchauffeur verscheen eerst op Truckstar.

Red Bull Racing DAF’s XF

$
0
0

Onlangs is de nieuwe bolide, de RB16, van Max Verstappen gepresenteerd. Voor Red Bull Racing zal Verstappen proberen de wereldtitel te bemachtigen en doet daarbij ook Zandvoort aan. Voor Verspui Trucks een inspiratie om twee speciale Red Bull Racing DAF’s op de markt te brengen.  

Zo schrijft Verspui op hun Facebookpagina: “Geïnspireerd door onze Hollandse snelheidsduivel Max Verstappen. En de Formule 1 die vanaf dit jaar ons ‘landje’ mag vertegenwoordigen, presenteren wij jullie hier ons ‘oer-Hollands-DAF-product’! Om onze trots tot uitdrukking te brengen, hebben we in deze bijzondere Verspui Special tot werkelijkheid gebracht.”

Aan de totstandkoming van de Red Bull Racing DAF’s hebben naast Verspui ook Sjaak Kentie Truckspecials, William de Zeeuw, Reclame WZ en Dubbeldam Schade meegewerkt.

Het bericht Red Bull Racing DAF’s XF verscheen eerst op Truckstar.

Scania introduceert Fuel Fighter actiemodel

$
0
0

Voor de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt introduceert Scania een bijzonder actiemodel: de Scania Fuel Fighter. De basis van dit actiemodel is gevormd door een 410, 450 of 500 pk 13-liter SCR-only motor; zowel in trekker- of in bakwagenuitvoering.

Standaard krijgen alle nieuwe Scania trucks al een gratis Driver Training. De Fuel Fighter krijgt er voor een periode van zes maanden ook nog een gratis Driver Coaching traject bij. Op deze manier wordt het zeer lage brandstofverbruik van het voertuig gecombineerd met een optimale training en begeleiding van de chauffeur.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Scania 13-liter motor heeft in de branche een ijzersterke reputatie voor zijn lage brandstofverbruik. In de (inter)nationale vakmedia heeft deze motor al menig brandstofrecord doen sneuvelen en ook bij de dagelijkse inzet bij onze klanten wordt deze reputatie regelmatig waargemaakt. Door er een pakket Driver Services aan toe te voegen is de Fuel Fighter verder geoptimaliseerd voor het laagste brandstofverbruik. Tijdens de Driver Training wordt de chauffeur een rijstijl aangeleerd die de maximale efficiency uit het voertuig haalt. In de periode van zes maanden Driver Coaching wordt de aangeleerde rijstijl geborgd om zodoende niet alleen de laagste brandstofkosten te realiseren, maar ook de laagste CO2-uitstoot. Daarom is de Fuel Fighter niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Specificatie Scania Fuel Fighter

  • Trekker of bakwagen
  • Mogelijk met alle cabinevarianten
  • 410, 450 of 500 pk 13-liter SCR-only motor
  • LED Premium lighting pack
  • Security pack
  • Driver+ pack
  • Infotainment+ incl. navigatie
  • R4100D vrijloopretarder
  • Energy efficiency pack, connected
  • Lederen stuurwiel
  • Premium bestuurdersstoel

Lees ook onze praktijktest van de Scania R 540.

Het bericht Scania introduceert Fuel Fighter actiemodel verscheen eerst op Truckstar.

50 jaar Scania V8 Special: Waardige jubileumtruck

$
0
0

Ooit reden er verschillende Scania Streamline trekkers bij Frank de Ridder. Trucks waar de eigenaar goede herinneringen aan heeft. Voor het 25-jarig jubileum moest er dus zo een terugkomen. We schrijven erover in onze ’50 jaar Scania V8 Special’.

Bestel de 50 jaar Scania V8 Special nu!

Opvallend hoe de Scania Streamline in het geheugen staat gegrift. Als we oog in oog staan met het exemplaar van transportondernemer Frank de Ridder is het alsof we hem gisteren nog zo zagen rijden. Toch is de Scania al 25 jaar oud. Het is dus al even geleden dat je hem kon tegenkomen op de Nederlandse wegen. Goh, wat vliegt de tijd …  Feit blijft dat de Scania met al zijn aerodynamische kunststof delen nog steeds een imposante verschijning is. Helemaal in die fraaie bedrijfskleuren van de firma uit Scheveningen.

Frank de Ridder

Een deel van het wagenpark bestaat nog steeds uit Scania’s maar dat zijn geen V8’s meer

Halverwege jaren 90 reden er heel wat van deze trucks bij Nederlandse transportbedrijven maar die verdwenen rap op het moment dat de geheel nieuwe 4 serie op de markt kwam. Inmiddels is een Streamline Scania een gewilde en gezochte klassieker. Dat ondervond Frank de Ridder ook toen hij op zoek ging naar een goed exemplaar. “Toen ik in 1990 voor mezelf begon, was dat met een Scania V8. De eerste Streamline kwam een jaar of vier later op de markt er daar heb ik er een stuk of vijf, zes van gehad. Geweldige auto’s! En heel betrouwbaar, echt onverwoestbaar”, vertelt Frank. “Het leek me leuk om ter viering van het 25-jarig bedrijfsjubileum een klassieke truck op te knappen. Dat kon natuurlijk niets anders zijn dan een Scania. Daar is het tenslotte mee begonnen. En ik heb wat met dat merk.”

Zoektocht
“Ik wilde een echte Nederlandse vrachtwagen met een kenteken uit die tijd. Dus niet zo’n moderne combinatie. Bovendien wilde ik graag de lettercombinatie ‘BB’ in het kenteken, precies zoals op mijn eerste Streamline,” vertelt de Ridder. “Op een gegeven moment hoorde ik dat er een goede Streamline bij Vlastuin binnen gekomen was. Dat bleek een auto die op dat moment nog in België reed bij een liefhebber. Die had de auto redelijk netjes bijgehouden en reed er af en toe mee naar shows. Mooier was dat het hier om een van oorsprong Nederlandse auto ging.”

Frank de RIdder

De auto’s moesten destijds opvallen: vandaar de airbrush van de ridder op het paard.

Veel werk
Toen volgde het proces van opknappen want dat bleek ondanks de heel redelijke staat uiteindelijk nog veel werk. “Een van de monteurs bij Vlastuin werkte vroeger bij Scania-dealer Van Keulen. Hij heeft de V8 helemaal nagelopen en waar nodig gerepareerd”, gaat Frank verder. Uiteraard moest ook de rest net zo worden als destijds. “Ik ben een echte vrachtwagenliefhebber. Mijn eerste auto’s waar ik mee begon, werden dan ook helemaal opgebouwd. Breedtelampen, extra verlichting, een Deense kist. Ik denk dat ik een van de eerste was in Nederland die dat had. Dat zag ik in Scandinavië. Het moest opvallend zijn, maar niet te gek. “Met een van die Streamline Scania’s hebben we in 1996 zelfs de eerste prijs in onze categorie gewonnen bij de Mooiste Truck van Nederland op het Truckstar Festival in Assen.”

Optimale conditie
Het resultaat is een trekker waarmee alweer vier jaar geleden een mooi jubileum gevierd kon worden. De datum staat nog op de spatlap aan de achterzijde. Tegenwoordig staat de auto te glimmen bij de Scania-dealer in Uithoorn en wordt hij af en toe gebruikt voor leuke ritten en shows. Chauffeur Richard van den Brom vindt het zo leuk dat de Streamline weer terug is, dat hij zich over de auto ontfermt en zorgt dat ie in optimale conditie blijft.

Oud en nieuw

Oud en nieuw naast elkaar. Ook op de nieuwe komen de bedrijfskleuren goed tot recht.

Weemoed
“Het is nog een echte Scania, met een V8 want dat hoort eigenlijk gewoon zo”, mijmert Frank als het gaat over de Streamline. Het wagenpark van de firma bestaat inmiddels uit zo’n 25 trekkers van de merken DAF, Volvo en uiteraard Scania. Verder beschikt het bedrijf over 30 eigen trailers en rijden er twee trucks als LZV combinatie. Daarmee worden bloemen en planten maar ook groente en fruit vervoerd naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Het zijn moderne trucks die om de vijf a zes jaar worden vervangen met kilometerstanden tussen de een en anderhalf miljoen. De Scania’s in het wagenpark zijn echter geen achtcilinders meer. “Tegenwoordig kunnen we het werk prima doen met de zescilinders. Daarbij is het economische plaatje ook beter. Uiteindelijk moet er wel gewoon geld verdiend worden met onze auto’s”, klinkt het realistisch.

jubileum

De spatlap op de 143 herinnert aan het 25-jarig jubileum van Frank de Ridder.

De liefde voor de V8 zit diep, zo blijkt. Gelukkig is er de 143 Streamline waarmee Frank nog jaren kan genieten van dit icoon van Scania.

Het complete verhaal over de Scania 143 Streamline lees je in de Truckstar 50 jaar Scania V8 Special. Deze special is een eenmalige uitgave ter ere van het 50-jarig bestaan van Scania’s achtcilinder. Hierin vind je alles over de iconische krachtbron van Scania. De geschiedenis, de techniek en de magie.

Het bericht 50 jaar Scania V8 Special: Waardige jubileumtruck verscheen eerst op Truckstar.


DAF viert 250.000e Super Space Cab met speciale uitvoering

$
0
0

DAF Trucks komt met de XF Super Space Cab Celebration Edition. Met deze uitvoering viert DAF de productie van de 250.000e truck met Super Space Cab.

Chauffeurs worden getrakteerd op een luxueus aangekleed interieur, met onder meer een standaard cognac kleurig leerpakket. “Hoe kunnen we de chauffeur het allerhoogste comfort bieden?” Die vraag leidde in 1988 tot de introductie van de DAF 3300 Space Cab, die dankzij het verhoogde dak de nieuwe standaard op het gebied van binnenruimte en chauffeurscomfort zette. In 1993 introduceerde DAF zelfs de overtreffende trap: de Super Space Cab, waarmee DAF opnieuw een nieuwe norm introduceerde.

Super Space Cab

DAF Trucks onthult de luxe en speciaal gestripete Super Space Cab Celebration Edition om de productie van de 250.000e DAF XF met Super Space Cab te vieren.

Ideale plek voor de chauffeur
De cabine van de XF SSC is voor elke chauffeur de meest ideale plek om in te werken. De cabine heeft een inhoud van maar liefst 12,6 m3 en is daarmee de meest ruime op de markt. De XF Super Space Cab biedt een indrukwekkende stahoogte van 2,23 meter en maar liefst 925 liter opbergruimte. Standaard zijn twee royale, 80 centimeter brede en 2,20 lange bedden, voorzien van een dik matras.

De DAF XF Super Space Cab Celebration Edition is beschikbaar als 4×2 FT en 6×2 FTG trekker en in elke bakwagen variant. Qua motorisering kan ja kiezen voor de MX-11 motor met 450 pk of voor de MX-13 motor met 480 pk of 530 pk.

Elke Celebration Edition is sowieso voorzien van het fraaie Exclusive interieur, inclusief fraai cognackleurig leerpakket. En op het bed ligt altijd DAF’s 15 centimeter dikke comfortmatras voor maximaal slaapcomfort. Zaken als het navigatiesysteem, klimaatbeheersing en DAF’s grote koelkast zijn standaard.

De DAF XF Super Space Cab Celebration Edition is vanaf nu bij alle officiële DAF dealers te koop.

Het bericht DAF viert 250.000e Super Space Cab met speciale uitvoering verscheen eerst op Truckstar.

Van Zaal Transport breidt vloot uit met vijf DAF’s XF

$
0
0

Logistiek dienstverlener Van Zaal Transport investeert in vijf nieuwe DAF trekkers. Hiermee breidt het bedrijf zijn vloot uit. Het gaat om vijf gloednieuwe trekkers van het type DAF XF480, uitgevoerd in de kenmerkende rode huiskleur.

De trekkers zijn onlangs voorzien van een een boordcomputer en afgelopen week afgeleverd. Dit gebeurde door TB Truck & Trailer Service uit Utrecht. “Een modern, jong en veilig wagenpark is voor ons heel belangrijk. Daarom investeren wij ieder jaar in nieuwe wagens. Bij onze keuze voor nieuw materieel spelen milieuvriendelijkheid en veiligheid een grote rol”, vertelt Marc Smit, wagenparkbeheerder bij Van Zaal Transport.

Van Zaal Transport

“Deze wagens hebben zuinige motoren en veel veiligheidsopties. Bovendien is dit merk geliefd onder onze chauffeurs, wat ook een belangrijke reden is om voor DAF te kiezen”, legt Marc uit. Van Zaal Transport is full service logistiek dienstverlener voor de sierteeltsector. Jaarlijks vervoert het bedrijf miljoenen bloemen en planten in Nederland, België en Duitsland voor kwekers, retailbedrijven, tuincentra en groothandels. Van Zaal Transport is gevestigd in het Noord-Hollandse De Kwakel en heeft daarnaast depots in Aalsmeer, Naaldwijk, Venlo, Ammerzoden, Lochristi (B.) en Straelen-Herongen (D.).

Het bericht Van Zaal Transport breidt vloot uit met vijf DAF’s XF verscheen eerst op Truckstar.

Bergtrans kiest voor Schmitz schuifzeilenopleggers

$
0
0

Bergtrans, uit het Gelderse Tiel, kiest voor twee nieuwe schuifzeilenopleggers in ontvangst genomen. De trailers zijn voorzien van een liftas, staan op Goodyear banden en zijn TÜV-gecertificeerd.

Sinds 2007 werkt het bedrijf al naar volle tevredenheid met Schmitz opleggers. “De opleggers zullen de trailervloot uitbreiden en zullen voor cross-docking worden ingezet, maar ook voor de groepagelijndienst die ons bedrijf al vele jaren naar Zuid-Duitsland rijdt,” aldus Rik van den Berg.

Bergtrans

Hier zullen eigen trekkers, maar ook charters voor ingezet worden. Naast de schuifzeilenopleggers heeft Bergtrans ook koeltrailers van Schmitz. Ook deze zijn allemaal voorzien van een laadklep en worden voornamelijk ingezet voor winkeldistributie in het Nederland.

Het bericht Bergtrans kiest voor Schmitz schuifzeilenopleggers verscheen eerst op Truckstar.

Inschrijving speciale categorieën Truckstar Festival geopend

$
0
0

Het hart van het Truckstar Festival, de paddock, staat vol met de mooiste vrachtwagens uit alle takken van transport. De inschrijving voor speciale categorieën is nu geopend!

Heb jij een prachtige vrachtwagen die niet mag ontbreken bij bijvoorbeeld de showtrucks, de Amerikanen, de oldtimers of het zwaartransport? Schrijf je dan nu in voor de speciale categorieën. Het aantal plaatsen is beperkt. De 40e editie van het Truckstar Festival vindt plaats op 25 & 26 juli 2020. Half juni wordt bepaald welke trucks een uitnodiging ontvangen.

Je kunt voor een plek op het paddock inschrijven als je in het bezit bent van een vrachtwagen die in één van de onderstaande categorieën valt:

  • Amerikanen
  • Bergingsvoertuigen
  • Dakarvoertuigen
  • Decibellencontest
  • Kranen
  • Oldtimers
  • Showtrucks
  • Special Paint
  • Zwaartransport

Het bericht Inschrijving speciale categorieën Truckstar Festival geopend verscheen eerst op Truckstar.

Pum Enthoven: “Een Scania hoort een V8 te zijn”

$
0
0

Pum Enthoven uit Lisserbroek nam deze week voor het eerst een Scania in gebruik. De 8×4*4 R520 V8 met een gestuurde naloopas is meteen het paradepaardje van het bedrijf. Hij gaat ingezet worden in de aan- en afvoer van bouw- en sloopmaterialen. Daartoe is de auto uitgerust met een 22t/m HMF cabinekraan en een 26 tons haakarminstallatie van Hyva.

“Maar voorlopig is de belangrijkste reden dat wij een nieuwe vrachtwagen kochten omdat wij al langer het gevoel hebben meer de regie te willen houden. We willen minder afhankelijk zijn van derden,” vertelt Pum. Op de vraag waarom hij voor zo’n dik voertuig ging, krijgen we een met passie doordrenkt antwoord: “Een échte Scania hoort toch een V8 te zijn? Bovendien klikte het met de Scania-dealer in Sassenheim. Maar ook zonder dat: die 520 pk gaan wij zeker gebruiken als we straks met een dieplader gaan rijden.”

Pum Enthoven

Pum Enthoven (R) ontvangt de sleutels van zijn nieuwe Scania R520 V8 uit handen van Jan-Peter de Haan van Scania Sassenheim.

Luchtgeveerde tientons vooras
Bij de specificatie van zijn eerste Scania is Pum niet over één nacht ijs gegaan. Behalve de V8 koos hij ook voor een retarder, ACC en Clutch on demand. Bijzonder is ook de luchtgeveerde tientons vooras. “Wij zijn de eerste die dat hebben want Scania leverde die as tot nu toe alleen bladgeveerd. Bovendien kan de auto nu helemaal op de blokken zakken bij het opzetten van de bak. Dat is lekker stabiel.”

“De retarder heb ik als bakwagen niet echt nodig”, zegt hij daarover. “Maar dat wordt anders op het moment dat de dieplader komt. En verder heeft het te maken met minder onderhoud aan de remmen.” De Scania R520 met aangedreven tandemstel, gestuurde hefbare naloopas en verlengde R dagcabine, kreeg een XT uitvoering. “Nou niet helemaal. Ik wilde vooral die stevige stalen bumper en de extra bodemvrijheid. Dat de spiegelkappen iets meer op de bouw aangepast zijn, is goed. Maar we hebben niet voor de oranje stiksels gekozen maar voor een andere stevige bouwbestendige bekleding van de stoelen.”

Scania v8

De auto kreeg naast af fabriek LED verlichting ook een beugel met extra verstralers op het dak evenals flitsers, zwaailampen en luchthoorns. “Dat kun je nog als praktisch en veilig verkopen,” meent Pum. “De 19 lampjes die in een boog achterop de af fabriek geleverde cabinefenders zitten, komen meer uit ‘het marketing budget’: je wilt toch een statement maken met je visitekaartje. Samen met een front een rear camera hebben we zo een voertuig waarvan het naar mijn idee niet moeilijk zal zijn er een goede chauffeur bij te vinden.”

Het bericht Pum Enthoven: “Een Scania hoort een V8 te zijn” verscheen eerst op Truckstar.

Viewing all 4483 articles
Browse latest View live